Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš ir ļoti pateicīgs Latvijas hokeja izlasei, kas palīdzēja viņam nokļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), Vankūveras "Canucks" veidotajā sižetā stāstīja spēlētājs.

Ķēniņš uzsvēra, ka Latvijas izlase bijis viens no viņa virzītājspēkiem uz hokeju. Jau no agras bērnības viņš gribējis būt hokejists un pirms tam bijis ūdens padevējs Latvijas izlases spēlētājiem.

"Esmu ļoti pateicīgs Latvijas izlasei, jo tā man palīdzēja nonākt tur, kur tagad esmu. Šī ir lieliska iespēja pārstāvēt savu valsti," stāstīja Ķēniņš. Kā jau visi jaunie spēlētāji, arī viņš sapņojis par spēlēšanu NHL.

Latvietis uzsver, ka viņam ļoti palīdzēja spēlēšana Šveices hokeja sistēmā. Tur viņam bija iespēja trenēties pie diviem bijušajiem NHL treneriem, kas ar saviem padomiem palīdzēja Ķēniņam uzlabot prasmes. Tomēr spēlēšana prom no ģimenes esot bijis pats grūtākais.

Tagad Ķēniņš ir lieliski saspēlējies ar Janiku Hansenu un Bo Horvatu. Viņi darbojas ļoti enerģiski un ir svarīga sastāvdaļa komandas sniegumā.

"Es pret Janiku Hansenu esmu spēlējis pasaules čempionātos, tāpēc zināju, ka viņš ir labs spēlētājs. Janiks par mums rūpējas. Viņš palīdz mums labot kļūdas un ar viņu ir viegli spēlēt," intervijā "vancouversun.com" sacīja Ķēniņš.

Ķēniņš šajā sezonā NHL aizvadījis 18 spēles, kurās guvis trīs vārtus un astoņas reizes rezultatīvi piespēlējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!