Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš atzīst, ka sezonas sākumā nebija pelnījis atrasties Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vankūveras "Canucks" sastāvā, tomēr viņš ir apņēmības pilns sevi pierādīt.

Iepriekšējā sezonā latvietis debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, kopumā "Canucks" rindās aizvadot 35 spēles, kuru laikā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Pirms sezonas Ķēniņš pirmajā pārbaudes spēlē pat devās vienā maiņā ar slavenajiem zviedru dvīņubrāļiem Danielu un Henriku Sedīniem, tomēr rādīja nepārliecinošu sniegumu un pirms sezonas sākuma tika atskaitīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Jūtikas "Comets".

Turklāt "Comets" sastāvā Ķēniņš jau pēc dažiem mačiem guva traumu un izlaida aptuveni mēnesi. Novembra beigās latvietis atgriezās laukumā un jau pirmajā mačā tika pie sava pirmā rezultativitātes punkta šosezon, bet trešdien tika uzsaukts uz "Canucks" sastāvu un paredzams, ka ceturtdien aizvadīs pirmo NHL spēli šosezon.

"Sezonas sākumā nebiju pelnījis šeit atrasties. Zinu, kas man jādara, lai pierādītu, ka tagad esmu cienīgs komandai," "Canucks" komanda citē Ķēniņa izteikumus pēc ceturtdienas rīta treniņa, kurā viņš gatavojās otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Bo Horvatu un Radimu Vrbatu.

Ceturtdien "Canucks" uzņems Rietumu konferences spēcīgāko komandu Dalasas "Stars", bet pēc tam tai plānotas vēl trīs mājas spēles.

Ķēniņš šosezon "Comets" sastāvā piedalījies septiņās spēlēs, kā laikā veicis vienu rezultatīvu piespēli un nopelnījis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šovasar Ķēnins parakstīja ar "Canucks" viena gada vienvirziena līgumu par NHL minimālo sezonas algu 575 000 dolāru (512 819 eiro).

2013.gadā Ķēniņš ar "Canucks" noslēdza divu gadu divvirziena līgumu, taču pirmo no šīm sezonām turpināja aizvadīt Šveices klubā Cīrihes "ZSC Lions".

"Canucks" 26 spēlēs tikusi pie 26 punktiem, kas tai dod ceturto vietu Klusā okeāna divīzijā, kā arī desmito pozīciju Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!