Foto: Imago/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien atdeva divas rezultatīvas piespēles Šveices augstākās hokeja līgas (NL) ceturtdaļfināla sērijas piektajā spēlē, viņa pārstāvētajai "Lausanne" komandai piedzīvojot zaudējumu un noslēdzot sezonu.

Lozannas hokejisti viesos ar rezultātu 4:5 (1:1, 2:2, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja "Fribourg-Gotteron" komandai un sērijā līdz četrām uzvarām piekāpās ar 1-4.

Ķēniņš otrā perioda pirmajā pusē pusotras minūtes laikā piespēlēja divos Martina Gernata vārtu guvumos, palīdzot no 1:2 panākt 3:2. Viņš šajā cīņā uz ledus pavadīja 22 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Izslēgšanas turnīrā Ķēniņš piecās spēlēs guva divus punktus par sestdien nopelnītajām rezultatīvajām piespēlēm, bet regulārajā čempionātā viņam 43 mačos bija septiņi vārti un 13 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā "Biel-Bienne" mājās ar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) zaudēja Cīrihes "Lions", kas sērijā panāca 3-3. Indrašis 14 minūtēs un astoņās sekundēs četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Indrašis ir vienīgais no latviešu hokejistiem, kurš turpina izslēgšanas turnīru.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!