Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un vārtsargs Ivars Punnenovs piektdien kaldināja savu komandu uzvaras Šveices augstākās līgas (NLA) spēlēs.

Ķēniņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" viesos ar rezultātu 4:2 (2:0, 2:0, 0:2) pārspēja "Biel" komandu.

Ķēniņš šajā spēlē laukumā pavadīja 17 minūtes un divas sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja abos divos iemetienos un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 17 spēlēs guvis vienus vārtus, nopelnījis četras rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Tikmēr Punnenova pārstāvētā Langnau "Tigers" viesos ar 5:4 (1:1, 2:3, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ženēvas "Servette" vienību.

Punnenovs šajā mačā atvairīja 25 no 29 pretinieku mestajām ripām.

Viņš šosezon 13 mačos vidēji ielaidis 2,62 ripas un atvairījis 91,21% metienu, atrazdamies līgas labāko vārtsargu desmitniekā.

Šveices čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 37 punktiem 16 mačos ir "Bern" komanda, bet pirmajā trijniekā ar 32 punktiem ir arī vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano" un "Lions", kas aizvadījušas attiecīgi 16 un 18 cīņas. Tikmēr "Tigers" vienība ar 21 punktu atrodama desmitajā pozīcijā 12 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!