Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, kurš aizvadītajā nedēļā piedzīvoja debiju Nacionālajā hokeja līgā (NHL), raksturo darba mīlestība un mērķtiecība, paudis viņa kādreizējais treneris Aleksandrs Cicurskis, kurš pašlaik strādā Latvijas virslīgas komandas "Liepāja" treneru kolektīvā.

Kā zināms, Ķēniņš, pārstāvot Vankūveras "Canucks" komandu, svētdien arī guva savos pirmos vārtus NHL. Viņš ir 14.Latvijas hokejists, kurš pasaules spēcīgākajā līgā izcēlies ar vismaz vienu precīzu raidījumu.

"Ķēniņš piezvanīja manas dzimšanas dienas, 29.janvāra, vēlā vakarā, apsveica un teica, ka viņam šovakar debija NHL. Atbildēju, ka mēs te, Liepājā, turam īkšķus," "Liepājas" komandas preses sekretāre Simona Laiviniece citē Cicurska izteikumus. "Ne tikai tagad pilsētai ir hokeja komanda ar saknēm Liepājā, šī hokejistu paaudze te ir izaugusi, un mūsu audzēkņi ir arī citur pasaulē. Tas tikai liecina, ka hokejs Liepājā ir uz pareizā ceļa, bijis tāds jau vairāk nekā pēdējo desmit gadu garumā. Ķēniņu raksturo darba mīlestība un mērķtiecība."

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Canucks", taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Šveices hokeja sistēmā Ķēniņš iepriekš spēlēja kopš 2007.gada, bet "ZSC Lions" sastāvā par valsts čempionu kļuva arī 2012.gadā.

"Uz Šveici viņš aizbrauca īstajā laikā, tika pie laba trenera, sevi labi parādīja. Var teikt, ka viņš ir izvilcis laimīgo lozi," uzskata treneris, kurš uzbrucēju audzināja no 12 gadu vecuma.

Uzbrucējs kopā ar Latvijas izlasi piedalījies četros pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs. Viņš kļuva par 21.hokejistu no Latvijas, kas spēlējis NHL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!