Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Uzbrucējs Aleksandrs Kerčs juniors trešdien guva trīs vārtus Latvijas hokeja virslīgas mačā, palīdzot Ogres "Kurbadam" ar 10:1 (5:1, 3:0, 2:0) savu skatītāju priekšā uzveikt Latvijas valstsvienības galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadīto "Rīgu".

Bez trim gūtiem vārtiem Kerčam junioram arī viena rezultatīva piespēle, bet vēl ar četriem punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Artūrs Mickevičs, kurš guva vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr viesu labā goda vārtus guva Kamils Kamaljevs.

Mača rezultātu spēles piektajā minūtē atklāja "Kurbads" uzbrucējs Gatis Gricinskis, bet pēc divām minūtēm Kamaljevs panāca izlīdzinājumu. Tiesa, tie arī bija pēdējie rīdzinieku vārti šajā mačā. Pirmajā periodā ogrēnieši iemeta vēl četras ripas, otrajā trešdaļā viņi pievienoja vēl trīs vārtu guvumus, bet pēdējā spēles nogrieznī mājinieki vēl divas reizes pārspēja pretinieku vārtsargu.

Ar 61 punktu 28 spēlēs virslīgas līderpozīcijā atrodas "Mogo", kas par diviem punktiem apsteidz spēli mazāk aizvadījušo "Kurbadu". Vēl par punktu mazāk ir 26 spēles aizvadījušajai "Liepājai", bet tai septiņus punktus zaudē "Zemgale"/LLU.

Savukārt pie 39 punktiem tikusi "Prizma", kamēr "Rīgai" ir 11 punkti, bet kopvērtējuma pastarīte "Rīga 99"/"Tukums" tikusi pie sešiem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tika tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!