Foto: F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) palīdzēs agresora Krievijas klubam Maskavas "Spartak" strīdā ar latviešu uzbrucēju Miku Indraši, pavēstījis KHL prezidents Aleksejs Morozovs.

"Ārvalstu spēlētāja pāreja uz Krieviju ir sarežģīta, jo iesaistīta gan KHL, gan Krievijas Hokeja federācija, gan Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF), gan tās valsts federācija, kurā viņš pirms tam spēlēja. Tāda ķēde, kas mums jāatšķetina un jāsaliek," saka Morozovs, kuram piektdien plānota tikšanās ar "Spartak". "Protams, ka mēs aizsargāsim savu klubu juridiski, aizstāvēsim kluba un līgas intereses. Situācija, protams, ir nepatīkama. Mēs vēlamies, lai mūsu līgumi tiktu ievēroti visā pasaulē."

Pirms mēneša Maskavas "Spartak" paziņoja, ka 31 gadu vecais Indrašis turpmāk spēlēs tās rindās. Pēc Vladimira Putina uzsāktā brutālā iebrukuma Ukrainas teritorijā Krievija ir izolēta no starptautiskās sporta aprites, un arī Latvijas Sporta likums liedz valsts sportistiem un treneriem doties strādāt uz Krieviju vai Baltkrieviju. Tādējādi ziņa par Indraša līgumu izraisīja sašutumu, bet hokejists pēc nedēļu ilgas klusēšanas sociālajos tīklos noliedza pievienošanos "Spartak".

"Spartak" pēc Indraša paziņojuma norādīja, ka risinās situāciju tiesiskā ceļā, bet Indraša vārds joprojām ir atrodams "Spartak" komandas sastavā kluba mājaslapā internetā un arī vienības pieteikumā KHL mājaslapā internetā. Arī pēc "Wild Wings" paziņojuma "Spartak" norādīja, ka Latvijas hokejistam ir līgums ar Maskavas komandu un KHL klubs centīsies tiesiskā ceļā piedzīt līgumā noteiktos zaudējumus.

Portāls "Championat.com" ziņo, ka Indraša līguma vērtība ir 17 miljoni rubļu sezonā jeb aptuveni 286 000 eiro, un par līguma laušanu latvietim būtu jāmaksā trešdaļa no šīs summas jeb ap 95 000 eiro.

Tikmēr Lavijas Hokeja federācija (LHF) apgalvo, ka Indraša pāreju ir pieprasījis tikai Vācijas klubs, bet "Spartak" to neesot veicis. Maskavas klubs nekomentē, vai ir pieprasījis Indraša pāreju un kas veicis pārrunas ar klubu Indraša vārdā.

Kā zināms, līgumus ar KHL klubiem noslēguši arī uzbrucējs Nikolajs Jelisejevs un vārtsargs Jānis Kalniņš. Ņemot vērā iespējamās sankcijas Latvijā par Sporta likuma nepildīšanu, LHF nav apstiprinājusi Kalniņa pāreju, lai gan tas ir pret IIHF noteikumiem. Savukārt Jelisejeva pāreja pagaidām nav pieprasīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!