Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs noslēdzis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Vladivostokas "Admiral", kurā par galveno treneri strādā Leonīds Tambijevs, liecina kluba paziņojums.

27 gadus vecais Jeļisejevs kļuvis par otro hokejistu, kurš noslēdzis līgumu ar KHL klubu, un tas nozīmē, ka viņš tādējādi atteicies no iespējas spēlēt Latvijas valstsvienībā. Reaģējot uz Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, šī gada aprīli apstiprināti Saeimas grozījumi Sporta likumā paredz, ka Latvijas sportistiem un sporta darbiniekiem ir aizliegts piedalīties sporta sacensībās, kas norisinās Krievijā un Baltkrievijā.

Aizvadītajā sezonā Jeļisejevs Rīgas "Dinamo" rindās 29 spēlēs guva 13 vārtus un izdarīja septiņas piespēles, taču pēc tam viņš tomēr nenostiprinājās Zviedrijas klubā "MoDo", kas pēc sezonas pavēstīja, ka sadarbību neturpinās. Zviedrijā viņam septiņās spēlēs divi vārti un trīs piespēles, bet kvalifikācijas turnīrā par iekļūšanu spēcīgākajā līgā uzbrucējs 13 spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

"Admiral" mājaslapā pausts tiešs atbalsts Krievijas armijai, un vienā no reklāmu blokiem redzams militārās agresijas Ukrainā lietotais simbols "Z".

Pats Jeļisejevs apstiprina pievienošanos "Admiral" komandai kluba sociālā tīkla "Instagram" publicētajā video.

Jau ziņots, ka arī Jānis Kalniņš noslēdzis līgumu ar KHL klubu, pievienojoties Habarovskas "Amur". Šādu soli viņš pamatoja, sakot, ka domājis par sevi, savu ģimeni un nākotni.

Vēl KHL sakarā šajā vasarā locīts Latvijas izlases aizsarga Jāņa Jaka vārds, kurš it kā atgriezīšoties "Soči" komandā.

Iepriekš cits KHL klubs Maskavas "Spartak" paziņoja par līguma noslēgšanu ar latviešu uzbrucēju Miku Indraši. Hokejists pēc sešu dienu ilgas klusēšanas paziņoja, ka līguma ar šo komandu viņam neesot un ka tā esot atriebība no kluba puses. Maskavas vienība gan esot gatava savu taisnību pierādīt juridiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!