Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

No Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas otrajā kārtā otrdien izstājās Latvijas hokeja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters", tādējādi noslēdzot sezonu.

"Monsters" hokejisti ar rezultātu 2:6 piekāpās Toronto "Marlies", sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 0-4. Kivlenieks aizvadītajā mačā palika komandas rezervē. Viņš izslēgšanas spēlēs tā arī laukumā netika.

Kivlenieks pagājušajā gadā bija trešais Latvijas izlases vārtsargs pasaules čempionātā. Tā kā viņam sezona ir noslēgusies, viņš varētu saņemt izsaukumu uz valstsvienību arī šogad. Latvijas izlasē šobrīd vārtsargu pozīcijā ir Kristers Gudļevskis un Gustavs Dāvis Grigals, bet čempionāta norises vietā pievienosies arī Elvis Merzļikins.

Šajā sezonā Kivlenieks AHL čempionātā aizvadīja 14 spēles, kurā vidēji ielaida 3,71 vārtus un atvairīja 87,3 procentus metienu. Tāpat viņš uzspēlēja Austrumu krasta hokeja līgā (ECHL), kura Kalamazū "Wings" sastāvā astoņās spēlēs vidēji ielaida 2,71 vārtus un atvairīja 92,3 procentus metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!