Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks sestdien izcīnīja "sauso" uzvaru Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē, kurā tika atzīts par mača spožāko zvaigzni.

Kivlenieka pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" viesos ar rezultātu 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Bingemtonas "Devils" vienību.

Latviešu vārtsargs šajā mačā atvairīja 31 jeb visas pretinieku mestās ripas.

Pašlaik 22 gadus vecajam Kivleniekam šī bija pirmā spēle viņa otrajā sezonā AHL. Savā debijas sezonā Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā viņš 43 mačos vidēji ielaida 3,21 ripu un atvairīja 89,1% pretinieku metienu.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli sestdien atzīmējās Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Belevilas "Senators" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (2:2, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ročesteras "Americans".

Balcers šajā duelī piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem un atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Viņš šajā sezonā sešās spēlēs guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Turpretī zaudējumu sestdien cieta Roberta Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda, kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 3:6 (2:1, 1:3, 0:2) piekāpās Leihaiveli "Phantoms".

Latviešu uzbrucējs šajā duelī četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Bļugers šajā sezonā sešās spēlēs guvis divus vārtus.

Tāpat zaudējumu cieta Ņikitas Jevpalova pārstāvētā Lavālas "Rocket", kas mājās ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) piekāpās Springfīldas "Thunderbirds".

Jevpalovs veica vienu metienu pa vārtiem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Tikmēr aizsargs Kristofers Bindulis sestdien palika ārpus pieteikuma mačā, kurā viņa pārstāvētā Hēršijas "Bears" viesos ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Šarlotas "Checkers".

Atlantijas divīzijas kopvērtējumā ceturtajā vietā ar astoņiem punktiem sešās spēlēs atrodas "Penguins", kur pēdējā starp astoņām vienībām ar pieciem punktiem astoņās spēlēs ir "Bears". Savukārt Ziemeļu divīzijas otrajā vietā ar desmit punktiem septiņās cīņās ir "Monsters", kamēr "Senators" un "Rocket" ar sešiem punktiem attiecīgi sešās un septiņās spēlēs ieņem ceturto un piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!