Foto: F64

Latvijas hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks nāvējošās traumas tomēr guva, kad saņēma triecienu no pirotehnikas atlūzām, ziņo Detroitas televīzijas kanāla "WDIV-TV" žurnālists Šons Lejs, atsaucoties uz Mičiganas štata pilsētas Novi policiju.

Jau ziņots, ka Kivlenieks 24 gadu vecumā bojā gāja svinībās par godu ASV Neatkarības dienai 4. jūlijā, kad uguņošanas laikā izcēlās negadījums.

Pirmā neoficiālā versija Kivlenieka bojāejai bija pirotehnikas atlūzas trāpījums, bet Mičiganas štata pilsētas Novi policija vispirms norādīja, ka hokejists traumu guva, kad bēga no uguņošanas nelaimes. Uz negadījuma vietu nekavējoties izsaukti mediķi, bet mirkli vēlāk konstatēta jaunā hokejista nāve.

"Mirušais, steidzoties prom no džakuzi, paslīdēja, nokrita un ar galvu atsitās pret betonu," Novi policijas leitnanta Džeisona Meiera ziņojumu publicēja medijs "The Athletic".

Pirmdien tika veikta Kivlenieka autopsija, un tajā tomēr secināts, ka pirotehnikas atlūzas trieciens izraisījis 24 gadus vecā latvieša nāvi. "Šobrīd Novi policijas departaments saka, ka autopsijas rezultāti apstiprina, ka Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks miris pēc saņemtā trieciena 4. jūlija ballītē uguņošanas nelaimē, nevis paslīdot un sasitot galvu, kāpjot ārā no džakuzi," rakstīja Detroitas televīzijas kanāla "WDIV-TV" žurnālists Šons Lejs.

Arī "The Athletic" žurnālists Ārons Porclains ieguvis informāciju, kas apstiprina, ka nāves iemesls bijis trauma krūšu kurvja apvidū. Tomēr pilns policijas ziņojums pirmdien vēl netiks publiskots.

Portāla "dispatch.com" žurnālists Braiens Hedžers vēlāk pirmdienas vakarā pēc Latvijas laika noskaidroja, ka Kivlenieks esot arī kritis, taču tas, visticamāk, bijis pēc saņemtā trieciena no pirotehnikas atlūzas. Vārtsargs esot guvis "masīvus" iekšējos ievainojumus.

"Viens pirotehnikas šāviens lidoja pār cilvēkiem, kuri atradās džakuzi, un viņi sāka bēgt, taču tam sekoja otrs, kas eksplodēja Kivlenieka kunga tuvumā," skaidroja Meiers.

Tāpat tiek ziņots, ka persona, kura rīkojusi uguņošanu, neesot bijusi alkohola reibumā.

Matīss Kivlenieks karjeras laikā piedalījies vairākos jauniešu pasaules čempionātos, kā arī divas reizes pārstāvējis Latvijas pieaugušo valstsvienību pasaules čempionātos. 2018. gadā vārtsargs laukumā nedevās, bet 2021. gadā Rīgā kļuva par nosacītu pamatvārtsargu, kurš četrās spēlēs vidēji ielaida 2,18 ripas un atvairīja 92,2% metienu. Kivleniekam aizvadot "sauso" spēli, Latvijas hokeja izlase pirmo reizi pieveica Kanādas valstsvienību, kas vēlāk kļuva par pasaules čempioniem.

Trenera Gunta Bāliņa audzēknis jau pirms 16. dzimšanas dienas paguva debitēt Latvijas hokeja čempionātā "Prizma" komandas sastāvā, bet 16 gadu vecumā devās uz Ziemeļameriku. Pēc četriem gadiem zemākās ASV hokeja līgās Kivlenieks pievienojās Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībai Klīvlendas "Monsters", kuras vārtus viņš sargājis četras sezonas.

Pēdējo divu sezonu laikā Kivlenieks arī aizvadījis astoņas spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), vairākas reizes Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā veidojot vārtsargu duetu ar tautieti Elvi Merzļikinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!