Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" uz Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Klīvlendas "Monsters" nosūtījusi latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

Kā vēsta Ziemeļamerikas masu mediji, Kivlenieks trešdien stāsies vārtos AHL mačā pret Bihmeptonas "Devils", bet viņa vietā uz NHL izsaukts soms Veini Vehvilainens. Kivlenieks nosūtīts uz AHL, lai ilgstoši nebūtu bez spēļu prakses.

Visticamāk, jau ceturtdien viņš atgriezīsies NHL, lai būtu rezerves vārtsargs "Blue Jackets" mačā pret Karolīnas "Hurricanes". Tāpat viņš varētu palikt "Blue Jackets" rindās šajā nedēļas nogalē, kad komandai jāaizvada mači pret Ņūdžersijas "Devils" un Ņujorkas "Rangers". NHL apskatnieki pieļauj, ka kādā no šiem mačiem Kivlenieks varētu piedzīvot debiju NHL, ja būs nepieciešams atpūtināt šī brīža pirmo numuru Elvi Merzļikinu.

Tomēr citi avoti vēsta, ka tieši Vehvilainens varētu kādā no "Blue Jackets" spēlēm aizstāt Merzļikinu, kurš pēdējās nedēļās sevi spoži apliecinājis un kaldinājis komandas vairākas uzvaras.

Pēc "Blue Jackets" šīs sezonas vārtsargu pirmā numura Jonasa Korpisalo traumas Merzļikins kļuvis par treneru pirmo izvēli, ko spoži attaisnojis. Pagaidām vēl nav zināms, ka Korpisalo varētu atgriezties, bet NHL apskatnieki prognozē, ka pēc somu vārtsarga atlabšanas Merzļikins atkal kļūs par rezervistu, bet Kivlenieks kļūs par "Monsters" pirmo vārtsargu.

Kivlenieks šajā sezonā AHL aizvadījis 15 mačus, viudēi savos vārtos ielaižot 3,04 ripas un atvairot 89,4 % metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!