Tā kā Krievija līdz 2022. gada 16. decembrim diskvalificēta no augstākā līmeņa sporta sacensībām par valsts mēroga dopinga programmas piekopšanu, šīs valsts hokejisti Rīgā gaidāmajā pasaules hokeja čempionātā nevarēs spēlēt ierastajās formās un pārstāvēt savu karogu.

Hokeja komanda no Krievijas pasaules čempionātā spēlēs formās, uz kuras nav attēlots Krievijas karogs. Tāpat čempionātā nebūs redzams Krievijas karogs un netiks atskaņota šīs valsts himna.

Arī 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Krievijas hokejisti spēlēja neitrālās formās, bet komandas nosaukums bija "Olimpiskie atlēti no Krievijas".

Pasaules čempionātā Rīgā komandas nosaukums būs ROC jeb latviski KOK - Krievijas Olimpiskās komitejas abreviatūra. KOK hokejisti spēlēs sarkanās un baltās formās ar Krievijas Olimpiskās komitejas logo. Tajā redzami olimpiskie apļi, kā arī baltas, zilas un sarkanas viļņveida līnijas, kas atgādina liesmu.

Hokeja komanda no Krievijas pasaules čempionātā Rīgā spēlēs Olimpiskajā sporta centrā A grupas turnīrā kopā Šveici, Zviedriju, Dāniju, Čehiju, Slovākiju, Baltkrieviju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!