Foto: F64

Latvijas izlases uzbrucējs Koba Jass pievienojies Slovākijas augstākās līgas klubam Skalicas HK 36, savā mājaslapā raksta vienība.

Jass pēdējās divas sezonas pavadīja Čehijas augstākās līgas klubā Liberecas "Bili Tygri", bet februārī tika izīrēts valsts otrās spēcīgākās līgas komandai "Benatky nad Jizerou". Kopā viņš aizvadītajā sezonā "Bili Tygri" rindās 23 mačos guva divus vārtus un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt "Benatky nad Jizerou" rindās Latvijas uzbrucējs cīnījās astoņās izslēgšanas spēlēs, kurās guva vienus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Pirms divām sezonām viņš spēlēja citā Čehijas klubā Kladno "Rytiri", kā arī Slovākijā un izmēģināja spēkus Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) Ziemeļamerikā. Pēc spēlēšanas vairākās Latvijas komandās Jass leģionāra gaitās pirmoreiz devās 2011./2012. gada sezonā, kad pārstāvēja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas komandu Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo".

Jass pārstāvējis Latvijas izlasi iepriekšējos četros pasaules čempionātos, kā arī Soču olimpiskajās spēlēs.

Starpsezonā Jass bija pievienojies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo", taču komanda nolēma uzbrucēju nepaturēt.

Kā zināms, Skalicas vienībā spēlēja arī Kobas brālēns Māris Jass.

Iepriekšējo sezonu HK 36 ar 56 cīņās izcīnītiem 52 punktiem noslēdza devītajā vietā desmit komandu konkurencē.

Tikmēr Baltkrievijas augstākās hokeja līgas klubam Novopolockas "Himik-SKA" uz pārbaudes laiku pievienojies latviešu uzbrucējs Artūrs Ševčenko.

Kā zināms, februārī "Dinamo" paziņoja par līguma pārtraukšanu ar Ševčenko, kurš spēlēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". Līgums ar hokejistu tika pārtraukts pēc viņa paša vēlēšanās.

Pēc dažām dienām uzbrucējs pievienojās ASV Rietumu Štatu hokeja līgas (WSHL) komandai Aidaho "Steelheads, kur 11 mačos guva deviņus vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles.

Savukārt "Dinamo" sistēmā 20 gadus vecais Ševčenko spēlēja kopš 2011./2012.gada sezonas, līdz šim 185 mačos MHL čempionātā gūstot 20 vārtus un veicot 29 rezultatīvas piespēles. Aizvadītajā sezonā viņš 46 cīņās tika pie pieciem vārtiem un deviņām piespēlēm, kā arī negatīva lietderības koeficienta -7.

Līdz spēlēšanai KHL uzbrucējs nav ticis. Viņš karjeras laikā spēlējis arī Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!