Foto: PantherMedia/Scanpix
Uzvaras jaunizveidotās hokeja Čempionu līgas (HCL) otrās kārtas spēlēs izcīnījušas Latvijas uzbrucēju Rūdolfa Balcera, Edija Rinkes-Leitāna un Rūdolfa Balcera pārstāvētās komandas.

17 gadus vecais Balcers izcēlās ar negatīvu lietderības koeficientu -1, bet viņa pārstāvētā Norvēģijas vienība Stavangeras "Oilers" ar 5:4 (1:1, 3:2, 1:1) izbraukumā uzveica Triņecas "Ocelari" no Čehijas. Uzvarētājiem divus vārtus guva itāļu aizsargs Niks Plastīno.

E grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām visām četrām komandām ir pa trim punktiem - "Ocelari", Tamperes "Tappara" no Somijas, "Oilers" un Šveices vienībai "Bern".

Ar divām soda minūtēm sestdien Koba Jass, kura pārstāvētā Čehijas komanda Liberecas "Bili Tygri" ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pārspēja Vācijas vienību Ķelnes "Haie". Ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās čehu uzbrucējs Petrs Vampola.

A apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Oulu "Karpat" vienība no Somijas, bet "Bili Tygri" ar trim punktiem pacēlušies uz otro pozīciju.

Tikmēr Vācijas čempioni Ingolštates ERC, kuru sastāvā spēlē Vācijā dzimušais latviešu izcelsmes uzbrucējs Edijs Rinke-Leitāns, ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0 ) savā laukumā pārspēja Somijas komandu Lāpenrantas "SaiPa".
Arī H grupā pēc divām kārtām visām komandām ir pa trim punktiem - "Zug" hokejistiem no Šveices, Čehijas komandai Vitkovices "Steel", ERC un "SaiPa".

Jau otro neveiksmi piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Herberta Vasiļjeva pārstāvētā Vācijas komanda Krēfeldes "Pinguine", kas ar rezultātu 3:5 (1:0, 1:1, 1:4) savā laukumā zaudēja Somijas vienībai Helsinku IFK. Vasiļjevs mačā izcēlās ar četrām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Svētdien smagu neveiksmi cieta vārtsarga Mārtiņa Raituma pārstāvētā Lielbritānijas komanda Notingemas "Panthers", kas savā laukumā ar 1:10 (1:2, 0:6, 0:2) kapitulēja "Lulea" vienībai no Zviedrijas. Raitums cīņu sāka uz rezervistu soliņa, laukumā izejot otrā perioda ievadā pie 1:4, bet atlikušajā laikā arī pats ielaida sešus vārtus.

Tāpat otro neveiksmi piedzīvoja arī latviešu izcelsmes uzbrucēja Ralfa Rinkes pārstāvētā Vācijas komanda Hamburgas "Freezers", kas ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Somijas vienībai Raumas "Lukko".

Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas sadalītas 11 apakšgrupās un tajā izspēlēs mačus līdz 8.oktobrim. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras grupas labākā komanda un piecas labākās no otrajās vietās palikušajām.
Sacensību fināls paredzēs nākamā gada februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!