Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas "Bruins", ko pārstāv arī latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš, uzbrucējs Gregorijs Kempbels Austrumu konferences finālsērijas trešajā mačā pret Pitsburgas "Penguins" lauzis kāju un, visticamāk, viņam sezona ir beigusies, vēsta ESPN.

Kembels mača otrajā periodā, spēlējot mazākumā, centies bloķēt "Penguins" līdera krievu uzbrucēja Jevgēņija Malkina metienu, un ripa neveiksmīgi trāpījusi hokejistam pa kāju, kā rezultātā konstatēts tās lūzums. Taču, tam par spīti, Kembels laukumu nepameta un vēl vairāk nekā minūti palīdzēja "Bruins" vienībai izturēt mazākumu.

"Viņš ziedoja savu ķermeni, lai aizsargātu vārtus, un tā ir lieliska rīcība," izteicies Bostonas somu vārtsargs Tūka Rasks. "Tas ir slikti, ka Kempbels ir savainots, - viņš vienmēr bloķējis daudz metienu un šodien ziedojās komandai, lai tā izcīnītu uzvaru."

Savukārt "Bruins" galvenais treneris Klods Žiljēns uzslavēja Kempbelu par cīņasgribu un pauda cerību, ka ar hokejistu viss būs kārtībā, lai gan, domājams, šī sezona viņam ir beigusies.

Tikmēr Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka, gūstot savainojumu Kempbelam, izredzes atgriezties sastāvā pavērušās Daugaviņam, kurš šī gada Stenlija kausa izcīņā nav piedalījies kopš pirmās spēles.

Kā ziņots, "Bruins" trešajā spēlē pieveica "Penguins" ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0. Nākamais mačs norisināsies piektdien Bostonā.

Savukārt Čikāgas "Blackhawks" un pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji Losandželosas "Kings" aizvada cīņas Rietumu konferences finālā. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā ir Čikāgas klubs. Nākamais mačs tiks aizvadīts ceturtdien Losandželosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!