Foto: Zemgale/LLU

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU piektdien Kārdifā pagarinājumā zaudēja IIHF pirmajā Kontinentālā kausa trešās kārtas spēlē.

"Zemgale"/LLU E grupas spēlē ar 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:1) piekāpās Slovēnijas vienībai Jeseņices "Acroni" ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Polcu sastāvā.

Rezultātu 33. minūtē vairākumā pēc Rainera Rullera un Roberta Petroviča piespēlēm atklāja Kevins Strādnieks.

46. minūtē Latvijas čempioni vēlreiz guva vārtus vairākumā, pēc Ričarda Bernharda piespēles vārtus gūstot Kristapam Roķim.

49.minūtē slovēņi ar Jašas Jenko pūlēm vienus vārtus atguva.

Piecas minūtes vēlāk noteikumus pārkāpa Gustavs Krūmiņš, un 55.minūtē rezultātu izlīdzināja Polcs. Viens no piespēlētājiem bija arī Jenko.

Uzvaras vārtus pagarinājuma trešajā minūtē slovēņiem panāca Eriks Pance.

Sestdien jelgavnieki tiksies ar Francijas klubu Anžēras "Ducs" un svētdien - ar britu komandu Kārdifas "Devils".

Jau ziņots, ka Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Kazahstānas vienība Karagandas "Sarjarka" no dalības turnīrā atteicās, kas ļāva otrās kārtas grupu labākās otrās vietas īpašniecei "Acroni" tikt nākamajā kārtā.

Trešās kārtas F grupā no 18. līdz 20. novembrim Slovākijas pilsētā Nitrā spēkiem mērojas "Nitra", ukraiņu "Kremenčuk", "Asiago Hockey 1935" un Polijas klubs Aušvicas "Unia".

"Nitra" galvenais treneris ir latviešu speciālists Normunds Sējējs un vienību pārstāv arī uzbrucējs Filips Buncis, kamēr "Unia" rindās ir aizsargi Aleksandrs Jerofejevs un Kristaps Jākobsons.

Abu grupu divas labākās komandas iekļūs turnīra fināļposmā.

Pagājušajā gadā Kontinentālajā kausā triumfēja poļu vienība Krakovas "Crakovia", tādējādi iegūstot ceļazīmi uz IIHF Čempionu līgas turnīru.

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!