Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa kvalifikācijas spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā uz soliņa palika Elvis Merzļikins, bet somu vārtsargs Jonass Korpisalo atvairīja visus 28 metienus un palīdzēja komandai gūt vēsturisku uzvaru.

Stenlija kausa kvalifikācijas pirmajā mačā "Blue Jackets" ar 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) pieveica vienu no līgas rezultativākajām komandām Toronto "Maple Leafs". Kolumbusas komandai tā bija pirmā "sausā" spēle kluba vēsturē Stenlija kausa izcīņā. "Blue Jackets" NHL spēlē kopš 2000. gada un līdz šim 32 Stenlija kausa spēlēs ne reizi nebija palikusi "sausā".

Pēdējās trešdaļas sākumā Kems Atkinsons ar plaukstas metienu no labās malas guva pirmos "Blue Jackets" vārtus, bet mača izskaņā Aleksandrs Venbergs ripu raidīja jau tukšos "Maple Leafs" vārtos.

NHL Stenlija kausa kvalifikācijas duelī starp "Blue Jackets" un "Maple Leafs" otrais mačs paredzēts 4. augustā, bet trešais – 6. augustā. Sērija rit līdz kādas komandas trīs uzvarām. Ja būs nepieciešams, tad mači šajā sērijā vēl būs 7. un 9. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!