Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Jonass Korpisalo traumas dēļ šajā sezonā laukumā vairs nedosies, tāpēc uz komandas pamatsastāvu izsaukts Matīss Kivlenieks, vēsta kluba apskatnieks Džefs Svoboda.

Jau vēstīts, ka svētdien Korpisalo ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ nepabeidza spēli pret Tampabejas "Lightning", un viņa vietā vārtos stājās Elvis Merzļikins. Kā norāda cits žurnālists Ārons Porclains, tad vārtsargam no Somijas trauma neesot pārāk nopietna, taču šosezon atlikušas vien sešas spēles, tāpēc nav vērts riskēt ar viņa veselību.

26 gadus vecais Korpisalo šajā sezonā 33 NHL spēlēs vidēji ielaida 3,3 vārtus un atvairīja 89,4 % pretinieku metienu, gūstot vien deviņas uzvaras.

Atlikušajās "Blue Jackets" spēlēs šajā sezonā pamatvārtsargs būs Elvis Merzļikins, bet komandas pamatsastāvā iekļauts otrs latvietis Matīss Kivlenieks. Pirmdien viņš tika izsaukts no fārmkluba Klīvlendas "Monsters" uz "Blue Jackets" rezerves sastāvu jeb "taxi squad".

Kivlenieks šosezon AHL piedalījies septiņās spēlēs, no kurām sešās izcīnījis uzvaras. Vidēji mačā viņš savos vārtos ielaidis 2,27 ripas un atvairījis 92,6% metienu.

Merzļikinš šosezon 24 spēlēs vidēji ielaidis 2,94 vārtus un atvairījis 91% metienus, tiekot pie sešiem panākumiem.

NHL Centrālās divīzijas kopvērtējumā "Blue Jackets" ar 50 spēlēs izcīnītām 15 uzvarām un 40 punktiem ierindojas pēdējā, astotajā, vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!