Foto: AP/Scanpix/LETA

Kolumbusas Blue "Jackets" vienība pirmdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas spēlē mājās pieveica Karolīnas "Hurricanes" komandu, uzvarētāju rindās ārpus pieteikuma savainojumu dēļ paliekot Latvijas hokejistiem.

"Blue Jackets" hokejisti svinēja uzvaru ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:2, 1:0). Kolumbusas komandas vārtos otro reizi divu dienu laikā stājās Jonass Korpisalo, bet rezervē palika Kamerons Džonsons. Pirmdien abu komandu spēle noslēdzās ar rezultātu 5:6 par labu Karolīnas klubam.

Ziņots, ka Elvis Merzļikins tika savainots pagājušās nedēļas trešdienā aizvadītā treniņā. Matīss Kivlenieks sākotnēji kļuva par rezerves vārtsargu, taču arī viņš pārcietis traumu.

Spēles rezultātu pirmās trešdaļas izskaņā atklāja Skots Haringtons, kurš pirmais piesteidza pie atlēkušās ripas. Rezultātu otrā perioda septītajā minūtē pēc "Blue Jackets" aizsargu kļūdas izlīdzināja Nino Nīderraiters, kurš pārspēja par tālu no vārtiem izgājušo Korpisalo, pirmais aizsniedzot tuvu vārtiem slīdošu ripu.

Drīz vien "Blue Jackets" pārstāvis Kams Atkinsons mazākumā izpelnījās "bullīti", kuru viņš pats arī realizēja, bet Broks Makgins divas minūtes vēlāk jau atjaunoja neizšķirtu (2:2).

Uzvaru mājiniekiem palīdzēja sagādāt Džeks Rosloviks, kurš četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām apspēlēja divus "Hurricanes" spēlētājus, bet pēc tam vienatnē izrēķinājās ar Aleksandru Nedeļkoviču.

Korpisalo laukuma saimnieku vārtos atvairīja 22 no 24 metieniem, tādējādi tiekot galā ar 91,7% pretinieku metienu.

Kolumbusas komanda ar 15 punktiem 14 spēlēs ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, kuras ceturtajā pozīcijā ar 14 punktiem desmit mačos atrodas "Hurricanes" hokejisti.

"Blue Jackets" nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, viesojoties pie Čikāgas "Blackhawks" vienības, ar kuru atkārtoti tiksies sestdien. Pagaidām nav bijušas ziņas, kas liecinātu, ka Merzļikins vai Kivlenieks atguvušies no savainojumiem un varētu piedalīties spēlēs Čikāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!