Foto: AFP/Scanpix/LETA

Somu vārtsargs Miko Koskinens un uzbrucējs Teuvo Tereveinens tikuši pie jauniem līgumiem ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām Edmontonas "Oilers" un Karolīnas "Hurricanes", vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Koskinens ar "Oilers" parakstījis līgumu uz nākamajām trim sezonām par 13,5 miljoniem ASV dolāru (11,9 miljoniem eiro), tādējādi sezonā saņems 4,5 miljonus dolāru (3,97 miljonus eiro).

Pašlaik 30 gadus vecais Koskinens šajā sezonā 27 spēlēs vidēji ielaidis 2,78 ripas un atvairījis 91,1% metienu.

NHL viņš spēlēja arī 2010./2011.gada sezonā, kad aizvadīja četrus mačus Ņujorkas "Islanders" sastāvā.

Koskinens pēc tam nepilnas divas sezonas pavadīja Somijā, vēl vēlāk teju piecus gadus spēlējot Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Sanktpēterburgas SKA sastāvā viņš kļuva par divkārtēju Gagarina kausa ieguvēju.

Tikmēr 24 gadus vecais Tereveinens piekritis jaunam piecu gadu līgumam ar "Hurricanes" komandu. Nākamo piecu sezonu laikā soms saņems 27 miljonus ASV dolāru (23,8 miljonus eiro) jeb 5,4 miljonus dolāru (4,5 miljonus eiro) sezonā.

Tereveinens šosezon 48 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis 29 rezultatīvas piespēles, būdams otrs rezultatīvākais spēlētājs komandā.

Tereveinens karjeras pirmās trīs sezonas NHL pavadīja Čikāgas "Blackhawks" komandā, bet pēdējās trīs sezonas viņš spēlē "Hurricanes" kreklā. Viņš NHL aizvadījis 326 spēles, kurās guvis 65 vārtus un veicis 124 rezultatīvas piespēles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!