Foto: EPA/LETA

Bijušā Latvijas izlases uzbrucēja Oļega Znaroka trenētajai Krievijas hokeja valstsvienībai gaidāmajā pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt viens no līderiem Iļja Kovaļčuks, vēsta Krievijas mediji.

Speciālā paziņojumā Kovaļčuks atklāja, ka viņa ceļgalam nepieciešama operācija. Sezonas laikā viņš guvis savainojumu, kuru nav izdevies līdz galam izārstēt.

Kovaļčuks izteica pateicību Znarokam un izlases ģenerālmenedžerim Andrejam Safronovam par iekļaušanu izlases kandidātu sarakstā, tomēr viņš piektdien dosies uz Minheni, kur tiks veikta operācija.

Aizvadītajā sezonā Kovaļčuks pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Sanktpēterburgas SKA. 45 regulārā čempionāta spēlēs viņš guva 16 vārtus un izdarīja 24 rezultatīvas piespēles, bet desmit Gagarina kausa izcīņas spēlēs viņa kontā trīs vārti un divas piespēles.

Krievijas izlase gaidāmajā pasaules čempionātā ir viena no Latvijas valstsvienības pretiniecēm B grupā. Vēl šajā apakšgrupā ir Somija, ASV, Šveice, Vācija, Baltkrievija un Kazahstāna. Pasaules čempionāts risināsies no 9.līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!