Hokeja klubs "Mogo"/LSPA trešdien Latvijas čempionāta izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:3 uzvarēja Daugavpils Dinaburga hokejistus. Trīs vārtus "Mogo"/LSPA labā savā debijas mačā guva no Rīgas "Dinamo" kluba atbrīvotais Renārs Krastenbergs, bet pa vieniem Renārs Demiters un Juris Ziemiņš, informē vienība.

Mogo/LSPA komandas vārtos spēli sāka Artūrs Šilovs, bet mājinieku vārtu drošība tika uzticēta Uldim Čalpam. Kopš mača sākuma nebija pagājušas pat sešas minūtes, kad Čalpam no saviem vārtiem bija jāizvelk divas ripas. Abos gadījumos precīzi bija abi viesu Renāri – pirmos vārtus guva Demiters, un pēc brīža precīzs metiens no labā apļa augšas izdevās Krastenbergam.

Tomēr vēl pirmajā trešdaļā mājiniekiem izdevās atspēlēties. Desmitajā minūtē pēc lieliskas "Dinaburgas" hokejistu saspēles ātrajā pretuzbrukumā Gļebs Voino samazināja rezultāta starpību, un perioda izskaņā pēc labas Sergeja Meļņikova piespēles Fjodors Jarinovskis trāpīja nenosegtajā vārtu stūrī.

Otrās trešdaļas izskaņā "Dinaburga" izvirzījās vadībā. Viens pēc otra divus noraidījumus "Mogo"/LSPA komandā nopelnīja Toms Opelts un Jānis Straupe, un lielajā vairākumā pēc Denisa Berdnika "šķīliena" ripa trešo reizi lidoja viesu vārtos.

Trešā perioda sākumā ātri pa divām minūtēm saņēma mājinieki Haims Joffe un Artūrs Tomsons. "Mogo"/LSPA doto iespēju arī pilnībā izmantoja. Lielajā vairākumā Oskars Bārtulis piespēlēja Krastenbergam, kurš meta ripu tukšajā stūrī.

Atgriežoties laukumā Joffem, Juris Ziemiņš pielaboja Kārļa Čukstes metienu, atkal ļaujot vadībā izvirzīties "Mogo"/LSPA – rezultāts 4:3. Punktu spēlei ar precīzu metienu no labā iemetiena apļa vidus pielika Krastenbergs, kuram tie bija trešie vārti šajā vakarā. "Mogo"/LSPA izcīnīja uzvaru ar rezultātu 5:3.

Turnīra tabulas vadībā ar 27 punktiem 15 mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", kurai ar 19 punktiem 15 spēlēs seko "Liepāja" un "Mogo"/LSPA. Ar 14 punktiem desmit dueļos seko "Zemgale"/LLU. Desmit punkti 16 spēlēs ir "Prizma"/IHS, sešus punktus deviņos mačos iekrājusi hokeja skola "Rīga", bet Daugavpils "Dinaburga" 12 dueļos tikusi pie četriem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!