Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks piedāvājis 2021. gada pasaules hokeja čempionātu uzņemt Sanktpēterburgā, aģentūrai TASS atklāja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties.

"Esmu jau teicis, ka mūsu mērķis turnīru ir aizvadīt Minskā un Rīgā, negribam neko mainīt. Jā, Latvija teikusi, ka gatava rīkot visu čempionātu, uzņemot visas 16 komandas. Arī Baltkrievija saka, ka gatava pati rīkot čempionātu 16 komandām," teica Fāzels.

"Vladislavs Tretjas piedāvājis turnīru aizvadīt Sanktpēterburgā. Vēl ir pārāk agrs, lai pieņemtu kaut kādu lēmumu. Mēs kontaktējamies ar visiem, vēlos izrunāt to ar visiem," uzsvēra IIHF prezidents.

Jau vēstīts, ka Krievija pasaules hokeja čempionāta rīkošanas plāna īstenošanu apgrūtina dopinga skandāla lieta, kurā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) gala lēmumu par piešķiramo sodu plāno paziņot līdz šī gada beigām.

2021.gada pasaules čempionātu nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!