Foto: LETA
Krievija pēc Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmuma vairs nevar pretendēt uz 2021. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas tiesību pārņemšanu, aģentūrai TASS paziņoja Starptautiskā Hokeja federācija.

Jau vēstīts, ka ceturtdien CAS samazināja Krievijas diskvalifikāciju par valsts mēroga dopinga programmas attīstīšanu. Sākotnēji sods bija četrus gadus ilgs, bet pēc CAS lēmuma sods samazināts līdz 2022. gada 16. decembrim.

Paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā IIHF vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties. Krievijas hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks piedāvājis 2021. gada pasaules hokeja čempionātu uzņemt Sanktpēterburgā, tomēr pēc CAS lēmuma tas pat teorētiski vairs neesot iespējams.

"Saistībā ar CAS lēmumu, IIHF pat neuzsāks diskusijas par Krievijas priekšlikumu rīkot 2021. gada pasaules čempionātu. Nākamos divus gadus pasaules hokeja čempionātu pieaugušajiem rīkošana Krievijā nav iespējama," teikts IIHF paziņojumā aģentūrai TASS.

2021.gada pasaules čempionātu nākamgad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!