Foto: F64

Latvijas klubs "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) zaudēja Rietumu konferences trešajai spēcīgākajai komandai Sanktpēterburgas "Dinamo". Latvijas komandā vienīgos vārtus guva Reinis Lejnieks.

Rīdzinieki otrā perioda piektajā minūtē atklāja mača rezultātu, no vārtu priekšas precīzi metot Lejniekam. Tiesa, nepilnas četras minūtes vēlāk ar metienu no zilās līnijas laukuma saimnieki panāca neizšķirtu. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 11 sekundes, "Dinamo" hokejists Vjačeslavs Ševčenko guva savus otros vārtus mačā un izrāva mājiniekiem uzvaru.

Šajā mačā rīdziniekiem nevarēja palīdzēt vairāki līderi, kuri kopā ar Latvijas izlasi gatavojas svētdien gaidāmajam pārbaudes mačam ar Kanādas olimpisko izlasi. Iepriekšējos četros dueļos "Rīga" ar vadošajiem spēlētājiem sastāvā izcīnīja trīs uzvaras. Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet nākamās nedēļas sākumā Rīgas klubs viesosies pie Sanktpēterburgas SKA-1946 vienības.

"Rīga" ar 43 punktiem 49 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 15. vietu 17 komandu vidū, bet "Dinamo" ar 118 punktiem 51 spēlē ir trešajā pozīcijā.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011. gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī. Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē. "Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6. martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15. vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas. Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!