Foto: AFP/Scanpix
Par pasaules čempioniem trešdien negaidīti kļuva Krievijas U-20 izlases hokejisti, kas finālspēlē pēdējā trešdaļā atspēlēja trīs vārtu deficītu un ar 5:3 (0:2, 0:1, 5:0) pieveica favorīti Kanādu.

Krievijas hokejisti iepriekšējo reizi par pasaules U-20 čempioniem kļuva 2002. un 2003.gados.

Kanādas hokejisti pārliecinoši aizvadīja pirmās divas trešdaļas, disciplinēti aizsargājoties un praktiski nekļūdoties. Pirmajās divās trešdaļās Brejdans Šenns, Raians Eliss un Kārters Eštons bija ieguvuši kanādiešiem drošu trīs vārtu pārsvaru 3:0.

Taču pēdējā periodā viss krasi mainījās un Kanādas drošā aizsardzība sabruka Krievijas hokejistu spiediena priekšā. Pēdējās trešdaļas pirmajās astoņās minūtēs Artēmijs Panarins, Maksims Kicins un Vladimirs Tarasenko panāca neizšķirtu 3:3. Nepilnas piecas minūtes pirms spēles beigām Panarins guva savus otros un uzvaru nesošos vārtus, bet punktu Krievijas triumfam pielika Ņikita Dvurečenskis. Visus vārtus Krievijas hokejisti guva vienādos sastāvos.

Tā bija trešā spēle pēc kārtas, kurā Krievijas junioriem izdodas atspēlēties un izraut uzvaru. Krievija vēl pagājušajā nedēļā bija tuvu tam, lai nepārvarētu priekšsacīkstes un dabūtu cīnīties par palikšanu augstākajā divīzijā, bet tagad fantastiskā kārtā kļuva par pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!