Pasaules U-18 hokeja čempionāta finālā šogad tiksies Krievijas un Kanādas jauniešu izlases, kas trešdien ASV notiekošajā turnīrā svinēja uzvaras pusfināla cīņās.

Krievijas hokejisti ar rezultātu 6:5 (2:2, 2:0, 2:3) pārspēja Somijas vienību, bet Kanādas izlase ar rezultātu 8:1 (0:0, 2:1, 6:0) sagrāva Zviedrijas valstsvienību.

Krievijas izlases labā divus vārtus guva komandas kapteinis Ņikita Čibrikovs, kurš arī veica vienu rezultatīvu piespēli. Divus precīzus metienus izpildīja arī Ivans Mirošņičenko un soms Samu Salminens.

Tieši Mirošņičenko spēles 51. minūtē panāca rezultātu 6:3, bet tikai septiņas sekundes vēlā Salminens sadeldēja deficītu. Somijas U-18 izlases galvenais treneris Petri Karjalainens spēles izskaņā nomainīja vārtsargu Avu Koskenvo pret sesto laukuma spēlētāju, Joakimam Kemelam 58. minūtē gūstot vēl vienus vārtus.

Somijas U-18 izlase turpināja izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, Koskenvo tā arī neatgriežoties cietoksnī, bet Krievijas hokejisti spēja noturēt vienu vārtu pārsvaru.

Sergejs Ivanovs uzvarētāju vārtos atvairīja 33 no 38 metieniem, bet Koskenvo tika galā ar 18 no 24 raidījumiem.

Savukārt Kanādas izlases panākumu kaldināja 15 gadus vecais uzbrucējs Konors Bedards, kurš izcēlās ar "hat-trick". Kanādas hokejisti pa Zviedrijas izlases vārtiem izpildīja 56 metienus, bet zviedri spēja apdraudēt uzvarētāju cietoksni vien 17 reizes.

Jau ceturtdien sagaidāma spēle par bronzas medaļām starp Somijas un Zviedrijas vienībām, bet pašā vakarā tiksies Kanādas un Krievijas hokejisti. Tas būs pirmais abu valstu savstarpējais finālmačs kopš 2008. gada, kad Kazaņā ar rezultātu 8:0 triumfēja Kanādas izlase.

Pirms turnīra pēdējās spēles rezultatīvākā spēlētāju godu ar 12 punktiem dala 15 gadus vecais Bedards un Krievijas U-18 izlases hokejists Matvejs Mičkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!