Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas un mājinieces Zviedrijas U-18 puišu hokeja izlases sestdien sasniedza pasaules čempionāta finālu.

Krievu hokejisti pusfinālā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja par galveno favorīti uzskatīto ASV.

Šīs spēles rezultāts tika atklāts tikai 39.minūtē, kad ar precīzu metienu mazākumā izcēlās krievs Rodions Amirovs, tomēr trešā perioda ievadā trīs minūšu laikā divus vārtus iemeta Kouls Kofīlds, kurš tādējādi izvirzīja ASV izlasi vadībā.

Tiesa, 48.minūtē neizšķirtu panāca Semjons Čistjakovs, bet pamatlaika un pagarinājuma turpinājumā vārti vairs netika gūti. Savukārt pēcspēles metienos uzvaru Krievijai nodrošināja Amirovs.

Tikmēr otrā pusfinālā turnīra saimniece Zviedrija ar 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) uzvarēja spēcīgo Kanādu.

Šķita, ka arī šī cīņa pamatlaikā noslēgsies neizšķirti, taču uzvaru zviedriem divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām nodrošināja Albins Grēvs.

Fināls starp Krieviju un Zviedriju notiks svētdien, kad ASV un Kanāda principiālā cīņā sadalīs arī bronzu.

Krievijas hokejisti par pasaules U-18 čempioniem līdz šim kļuvuši trīs reizes, bet iepriekšējo reizi tas notika tālajā 2007.gadā. Savukārt zviedri par šī vecuma čempioniem vēl nav kronēti.

Savukārt sērijā līdz divām uzvarām par izdzīvošanu pasaules čempionāta elitē rezultāts starp Slovākiju un Šveici ir neizšķirts 1-1. Izšķirošais mačs notiks svētdien.

Latvijas jaunie hokejisti pirmo reizi vēsturē sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, kur ar 1:3 piekāpās Kanādai. Turnīru komanda noslēdza astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!