Foto: F64
Kazahstānas hokeja izlases galvenajam trenerim Vladimiram Krikunovam ir pretenzijas pret tiesnešu darbību Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra mačā, kurā tikās Latvijas un Kazahstānas valstsvienības.

To Krikunovs pastāstīja pēc pēdējās olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēles, kurā Kazahstāna ar rezultātu 6:0 sagrāva Lielbritāniju.

"Žēl, ka nesanāca labi nospēlēt pret Latvijas izlasi. Ir pretenzijas pret tās spēles tiesnesi," atklāja pieredzējušais speciālists. "Viņam par agru tiesāt šāda līmeņa spēles. Kādā no epizodēm pret mūsu spēlētāju bija sitiens galvā, un šodien paši tiesneši atzina, ka tas bija noraidījums uz 5+20 minūtēm. Tas notika trīs metru attālumā no tiesneša, bet viņš nereaģēja."

Tāpat speciālists pauda pārliecību, ja tiktu piešķirts noraidījums, tad Kazahstāna būtu iesitusi. Krikunovs runāja par spēles momentu, kad pie laukuma apmales spēcīgs spēka paņēmiens tika veikts pret Alekseju Tročinski.

Tikmēr runājot par spēli pret Lielbritāniju, Krikunovs stāstīja: "Mums vajadzēja katram gadījumam iesist pēc iespējas vairāk vārtu, jo nav ne Ziemassvētki, ne Jaunā gada, ne dzimšanas dienas, - dāvanas te neviens nedos. Centāmies gūt maksimāli daudz vārtu, kas arī izdevās."

Tikmēr Lielbritānijas izlases galvenais treneris Tonijs Hends pauda nožēlu, ka viņa komandai nav izdevies kvalificētie olimpiskajām spēlēm, un viņš neatklāja, kurai komandai novēlētu braukt uz Sočiem.

Kazahstāna un Latvija ir ļoti spēcīgas komandas, abas būtu pelnījušas braukt uz spēlēm," teica Hends.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!