Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pazīstamais krievu hokeja speciālists Vladimirs Krikunovs nav ieinteresēts Latvijas izlases vadīšanā, Krievijas medijiem uzsvēris treneris.

Iepriekš Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis vietējos medijos izteicās, ka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans uzrunāšot Krikunovu kā nākamo Latvijas izlases treneri.

"Pie manis neviens no LHF ar šādu piedāvājumu nav vērsies. Turklāt man nav šādas vēlēšanās," uzsvēris Krikunovs, kurš pašlaik ir KHL kluba Ņižņekamskas "Ņeftehimik" viceprezidents.

"Es lieliski pazīstu Latvijas izlases spēlētājus, ar kuriem bieži esmu komunicējis. Viņi man ir teikuši, ka neviens nevēlas doties uz gaidāmo pasaules čempionātu Minskā," piebildis Krikunovs. "Ja ar izlasi, nedod Dievs, tiktu zaudēta vieta spēcīgākajā divīzijā, treneris kļūtu par pēdējo cilvēku valstī. Es hokejistiem esmu teicis, ka Latvijas izlasei šajā pasaules čempionātā ir labas izredzes uz augstu vietu, tomēr viņi saka, ka pēc olimpiskajām spēlēm pasaules čempionātā negribēs piedalīties."

Karjeras laikā Krikunovs strādājis ar Krievijas, Baltkrievijas, Slovēnijas un Kazahstānas izlasēm, kā arī ar virkni krievu, baltkrievu, slovēņu un kazahu klubu.

Iepriekš Lipmans publiski izteicies, ka pašreizējam Latvijas izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam Soču olimpiskās spēles būs pēdējais turnīrs ar valstsvienību. Tikmēr Savickis izteicies, ka ar pieņemamiem noteikumiem ļautu par Latvijas valstsvienības galveno treneri kļūt "Dinamo" vadītājam Artim Ābolam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!