Foto: F64

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsargs Krišjānis Rēdlihs pievienojies "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienībai "Kurbads", kuras rindās 38 gadus vecais hokejists jau uzsāka pagājušo sezonu, vēsta klubs.

Rēdlihs 2018./2019. gada sezonu uzsāka, aizvadot piecas spēles "Kurbads" rindās. Šo maču laikā aizsargs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Taču tad aizsargs pārcēlās uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Pekinas "Kuņluņ Red Star", kuras sastāvā latvietis pirms savainojuma gūšanas paguva aizvadīt 12 spēles un atzīmēties ar vienu rezultatīvu piespēli.

"Latvijas hokeja čempionāta līmenis aug gadu no gada, tāpēc esmu priecīgs pilnu sezonu aizvadīt mājās, augstā sportiskā līmenī, turklāt spēlējot atkal kopā ar brāli [Jēkabu Rēdlihu]. Pēdējo reizi par Latvijas čempionu kļuvu, šķiet, pirms desmit gadiem, bet pirmo reizi 20 gadus. Tā kā ir pienācis laiks to izdarīt atkal," pievienošanos pērnās sezonas vicečempionei komentēja Rēdlihs.

Pirms 2019. gada pasaules čempionāta hokejā Krišjānis Rēdlihs centās atgriezties Latvijas hokeja izlases apritē, pievienojoties valstsvienībai uz tās sagatavošanās ciklu. Deviņus pasaules čempionātus un trīs olimpiskās spēles pieredzējušais aizsargs gan netika izvēlēts Slovākijā notikušā čempionāta sastāvam.

Komandas rindās jau spēlē hokejista brālis, 37 gadus vecais uzbrucējs Jēkabs Rēdlihs, kurš Rīgas vienības sastāvā OHL finālsērijā ar 2-4 piekāpās hokeja klubam “Mogo”.

Jau ziņots, ka komandai pirms sezonas pievienojies arī bijušais Latvijas izlases pārstāvis Lauris Bajaruns, bet to nākamgad trenēs cits bijušais izlases uzbrucējs Andrejs Ignatovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!