Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Sidnijs Krosbijs atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, informē turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Edmontonas "Oilers" centra uzbrucējam Konoram Makdeividam, bet par trešo labāko atzīts Dalasas "Stars" vārtsargs Džeiks Otindžers.

Teodora Bļugera komandas biedrs Krosbijs NHL sezonas pirmajā nedēļā divos mačos atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Savu 18.sezonu "Penguins" kreklā kanādietis sāka ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm uzvarā 6:2 pār Arizonas "Coyores" un to pašu atkārtoja otrajā mačā, kurā Pitsburgas hokejisti ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Tampabejas "Lightning".

Krosbijs aizvadītajā nedēļā arī pakāpās uz 19.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Krosbijs karjerā iekrājis 1415 punktus, par četriem vairāk, nekā ir otram aktīvajam spēlētajām šajā sarakstā Aleksandram Ovečkinam, kurš ir 21.pozīcijā.

Tikmēr Makdeivids divās spēlēs iekrāja par punktu mazāk, gūstot četrus vārtus un atdodot vienu rezultatīvu piespēli. Lielāko daļu jeb četrus punktus viņš guva uzvarā 5:3 pār Vankūveras "Canucks" - trīs vārti un viena rezultatīva piespēle.

25 gadus vecais kanādietis aizvadītajā nedēļā sasniedza 700 punktu robežu NHL, kur izcēlies ar 242 gūtiem vārtiem un 459 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Otindžers divos mačos pret Nešvilas "Predators" vidēji ielaida vienu ripu un atvairīja 96,8% metienu. Sezonas pirmajā mačā amerikānis atvairīja 31 metienu uzvarā 4:1, bet otrajā duelī viņš neitralizēja par divām ripām mazāk, kamēr 'Stars" svinēja panākumu ar 5:1.

Iepriekšējās sezonas Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā Otindžers atzīmējās ar vidēji ielaistu 1,81 ripu un atvairītiem 95,4% metienu. Sērijas septītajā mačā viņš atvairīja 64 metienus, taču ar to nebija gana, lai dalasieši izcīnītu uzvaru pār Kalgari "Flames".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!