Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sērijā pirmdien Vašingtonas "Capitals" ar rezultātu 3:2 pagarinājumā pārspēja Pitsburgas "Penguins", kuras sastāvā savainojumu guva komandas līderis Sidnijs Krosbijs.

Krosbijs traumu guva spēles sestajā minūtē, kad cieta sadursmē ar pretinieku komandas aizsargu Metu Nīskanenu. Viņš laukumā vairs neatgriezās, un pagaidām par savainojuma nopietnību nekas nav zināms.

"Penguins" uzbrukumā Krosbijs saņēma piespēli vārtu tuvumā kreisajā malā. Tajā brīdī viņam no muguras pa plecu un galvu ar nūju iesita "Capitals" krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, pēc kā Krosbijs nedaudz atliecās un saņēm spēcīgu triecienu no Nīskanena.

Nīskanens par rupjo pārkāpumu saņēma noraidījumu līdz spēles beigām, bet kanādiešu mediji jau aicinājuši NHL sodīt arī Ovečkinu, kura nesportiskās rīcības dēļ Krosbijs saņēma triecienu no Nīskanena, jo nepaspēja sagrupēties un sagaidīt spēka paņēmienu.

Mačā "Capitals" komanda izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0 – vispirms 14. minūtē precīzs bija Niklass Bekstrēms, bet tad 50. minūtē precīzi meta Jevgeņijs Kuzņecovs. Pamatlaika priekšpēdējā minūtē "Penguins" abus vārtus atguva, precīzi metot Jevgeņijam Malkinam un Džastinam Šulcam, un cīņa nonāca pagarinājumā.

Papildlaikā vajadzēja nospēlēt trīs minūtes un 13 sekundes, kad Kevins Šatenkirks guva uzvaru nesošo "golu" Vašingtonas komandai.

Pēc šīs spēles rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuva 2-1 "Penguins" labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!