Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
No Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vinipegas “Jets” Latvijas aizsarga Artūra Kuldas vienības treneri gaidot tīru un precīzu spēli aizsardzībā, intervijā žurnālam “Sporta avīze” stāstīja pats hokejists.

Lai arī Kulda neizgāja laukumā pēdējās divās spēlēs ar Karolīnas "Hurricanes" un Vankūveras "Canucks” komandām, viņš ir ļoti priecīgs par spēlēšanu “Jets” komandas sastāvā.

“Es esmu ļoti priecīgs, ka šobrīd esmu Vinipegā. Jūtos gandrīz kā Rīgā – par mums “slimo” visa pilsēta, visā Manitobas provincē tie ir svētki, ka šeit atgriezies NHL hokejs,” stāstīja aizsargs. “Viss ir visaugstākajā pakāpē, un man ir ļoti patīkami būt šo trako hokeja svētku līdzdalībniekam. Kad tribīnēs visu spēli kopā ar komandu ir 15 000–16 000 hokeja fanu.

“Iepriekšējā spēlē, kad uzvarējām Stenlija kausa īpašniekus Bostonas “Bruins”, likās, ka no sajūsmas trokšņa hallei nonesīs jumtu. Visi, kas atbrauc uz Vinipegu, pēc tam stāsta, ka nekad nav spēlējuši tik skaļā arēnā,” viņš turpināja. “Skaidrs, ka Kanādā visi izprot hokeju, bet te vēl klāt nāk milzīga hokeja mīlestība. Ir redzams, ka Vinipega pēc NHL hokeja ir ļoti noilgojusies, vecais “Jets” te beidza spēlēt pirms 15 gadiem.”

Kopš Kulda izsaukts no fārmkluba Sentdžonsas "IceCaps", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), “Jets” ir izcīnījusi vairāk uzvaras, nekā zaudējusi.

“Nevaru sūdzēties – mani izsauca īstajā laikā, un komanda šobrīd ir uz viļņa. No desmit spēlēm, kopš esmu šeit, “Jets” septiņās uzvarējis, vēl viena uzvara papildlaikā, un tikai divi zaudējumi. Visi ar visu ir ļoti apmierināti, tā jāturpina, jātiek “playoff” un arī tur tāpat jāspēlē,” teica Kulda. “No manis vispirms prasa tīru spēli aizsardzībā, droši un bez kļūdām spēlēt vārtu tuvumā, es tam vairs nepievēršu lielu vērību.”

Tāpat NHL šosezon savā starpā tikušās Latviešu spēlētāju komandas, kad Kaspara Daugaviņa Otavas “Senators” ar rezultātu 6:4 pārspēja Kuldas “Jets”. Iespējams, ka vairāki līdzjutēji gaidīja, ka abi hokejisti izskausies, kā viņi to darīja 2007.gadā Ontario Hokeja līgas (OHL) savstarpējo komandu spēlē.

“Jā, bija dažas epizodes, kad mēs abi pacīnījāmies, arī pie apmales mazliet pabadījāmies. Bet tās bija tikai spēles epizodes, nekas vairāk,” skaidroja Latvijas hokejists. Doši vien daudzi gribēja redzēt, ka mēs ar Kasparu kā vecajos laikos, kad es vēl spēlēju Pēterboro, uztaisīsim šovu, taču mums abiem vairs nav astoņpadsmit un NHL šādas lietas arī nevaram atļauties. Nolēmām, ka šoreiz spēlēsim hokeju.”

Kulda šajā sezonā NHL aizvadījis deviņas spēlēs, kurās gan pie rezultativitātes punktiem nav ticis, taču nopelnījis pozitīvu lietderības koeficentu +3.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Jets" ar 30 punktiem 29 spēlēs ieņem desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!