Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda arī nākamsezon spēlēs Vācijas augstākajā līgā (DEL), pievienojoties Krēfeldas "Pinguine" vienībai, kuru gadu laikā pārstāvējuši vairāki Latvijas hokejisti, ziņo klubs.

Aizsargs ar vienību noslēdzis līgumsaistības uz vienu sezonu. Kulda jau pērn spēlēja Vācijā, pārstāvot Nirnbergas "Ice Tigers" vienību, kuras labā 33 spēlēs sakrāja 18 punktus (vieni vārti un 17 rezultatīvas piespēles).

Pagājušās sezonas laikā komandu pārstāvēja Kristofers Bindulis, Filips Buncis un Mārtiņš Karsums, bet sezonas ievadā to trenēja Latvijā dzimušais Mihails Svarinskis. No piecu Latvijas pārstāvju pulka vietu komandā pagaidām saglabājis vien ģenerālmenedžeris Sergejs Saveļjevs.

"Artūrs ir pieredzējis aizsargs, kurš ne tikai pastiprina mūsu aizsardzību, bet arī var palīdzēt vārtu apdraudēšanas situācijās," izsakās Saveļjevs. "Viņš arī iederas mūsu plānos uzlabot uzbrukumu, lai līdzjutēji varētu baudīt vairāk vārtu gūšanas iespēju."

Kulda aizvadītajā pavasarī piedalījās pasaules čempionātā hokejā, meistarsacīkstēs jau septīto reizi pārstāvot Latvijas izlasi. 32 gadus vecais aizsargs lielāko daļu karjeras pavadījis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), kur astoņu sezonu laikā aizvadījis 356 spēles un sakrājis 71 punktu (20+51). Tāpat hokejista kontā 260 mači Amerikas hokeja līgā (AHL), kā arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Ilgus gadus "Pinguine" komanda Latvijā bija saistāma ar Vasiljevu ģimeni. Herberts Vasiļjevs uzskatāms par kluba leģendu, kurš vienības rindās aizvadījis 12 sezonas, bet četras sezonas galvenā trenera un trenera asistenta amatā pavadījis Haralds Vasiļjevs.

Pērn vienība ieņēma pēdējo, septīto vietu Ziemeļu divīzijā, izcīnot piecas uzvaras 37 spēlēs. Kuldas pārstāvētā "Ice Tigers" vienība Dienvidu divīzijā arī palika septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!