Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda tuvākajā laikā pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Vinipegas "Jets", vēsta hokejista šosezon pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Novosibirskas "Sibirj".

"Sibirj" komanda pēc abpusējas vienošanās ar 24 gadus veco Kuldu lauza līgumu, kurš bija spēkā līdz šī gada 30.aprīlim. Tuvākajā laikā viņš atgriezīsies "Jets" komandas sistēmā, kurā spēlēs līdz sezonas beigām.

Kulda Vinipegas komandā pagājušajā sezonā aizvadīja deviņas NHL spēles, bet pirms tam sešas spēles viņš nospēlējis Atlantas "Trashers" vienībā, kas vēlāk pārtapa par "Jets". 15 NHL spēlēs Kulda izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.



Aizvadītajā sezonā Kulda galvenokārt spēlēja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Sentdžonsas "IceCaps", kas ir "Jets" fārmklubs.

Jau vēstīts, ka pagājušajā vasarā Kulda attiecās no "Jets" piedāvātā kvalifikācijas līguma, un viņš pievienojās "Sibirj" vienībai.

50 KHL čempionāta mačos Kulda "Sibirj" komandas labā guva deviņus vārtus un izdarīja sešas piespēles, kamēr septiņās Gagarina kausa izcīņas spēlēs viņa kontā viena piespēle.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Jets" ar 26 punktiem 25 spēlēs ieņem devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!