Foto: F64

Latviešu aizsargs Artūrs Kulda sestdien palīdzēja Helsinku "Jokerit" komandai no Somijas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izbraukumā ar 3:1 (2:0, 1:1, 0:0) pārspēt vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada" vienību, ko trenē Artis Ābols.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem iemeta dāņu uzbrucējs Pēters Regins, Peka Jormaka un Niklass Hagmans.

Savukārt "Lada" komandā vienīgo reizi precīzs bija Aleksandrs Bumagins.

"Jokerit" sastāvā Kulda laukumā aizvadīja 20 minūtes un četras sekundes, kuru laikā izcēlās ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu raidījumu.

Savukārt Masaļskis atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem.

Abas komandas savā starpā tikās arī otrdien, kad Helsinkos ar rezultātu 3:1 bija pārāka "Lada" un pārtrauca sešu zaudējumu sēriju.

Panākumu sestdien izcīnīja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā un Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Dinamo" komanda, kas ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja kopvērtējuma līderi Maskavas CSKA.

Spēles septītajā minūtē CSKA vadībā izvirzīja Romāns Ļubimovs, bet trešās trešdaļas vidū izlīdzinājumu panāca Konstantīns Volkovs. Turpinājumā vairs rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos "Dinamo" komanda bija precīza ar 1:0, vienīgo reizi precīzam esot Artjomam Fjodorovam.

Savukārt Karsums izlaida otro spēli pēc kārtas.

Citā spēlē sestdien ceturto uzvaru pēc kārtas guva Omskas "Avangard", kas ar 5:3 (2:0, 2:1, 1:2) savā laukumā pārspēja Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan". Uzvarētājiem divus vārtus iemeta Aleksandrs Perežogins.

Desmit zaudējumu sēriju sestdien pārtrauca Podoļskas "Vitjaz" vienība, kas savā laukumā ar 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Čerepovecas "Severstaļ".

Kā ziņots, trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) izbraukumā pieveica Kazaņas "Ak Bars".

KHL Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 78 punktiem 37 mačos joprojām ir CSKA komanda, bet tai konferencē ar 68 punktiem seko "Jokerit".

Tikmēr Maskavas "Dinamo" ar 62 punktiem 38 dueļos atkritusi uz sesto vietu konferencē.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 37 spēlēs izcīnītiem 46 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par desmit punktiem.

Austrumu konferencē līdere ar 70 punktiem 38 spēlēs ir Novosibirksas "Sibirj", bet "Lada" ar 44 punktiem 38 spēlēs atkal atkritusi uz 13.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!