Foto: AP/Scanpix

Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētais Vinipegas "Jets" Nacionālās Hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien ar 3:5 (0:2, 2:2, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals", un šī uzvara "Capitals" ļauj regulārā čempionāta sezonu noslēgt kā Dienvidaustrumu divīzijas čempioniem.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Ovečkins, kurš pēdējās 17 spēlēs sakrājis 29 rezultativitātes punktus, bet Artūrs Kulda arī šai spēlei netika pieteikts.

Turklāt Ovečkins laboja leģendārā Mario Lemjē NHL rekordu - aprīlī krievu uzbrucējs guvis 13 vārtus 11 spēlēs. Lemjē 1993. gadā aprīļa laikā septiņās spēlēs bija guvis 12 vārtus. Šo rekordu līdz šim tikai vienreiz bija izdevies atkārtot - 1995. gada aprīlī cits krievu uzbrucējs Aleksejs Žamnovs guva 12 vārtus 14 spēlēs.

Vinipegas "Jets" pēc zaudējuma "Capitals" ir sarežģījuši sev iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, jo Austrumu konferencē atrodas devītajā vietā, un ir aizvadījuši par vienu spēli vairāk nekā tuvākie sekotāji Ņūdžersijas "Devils".

Zaudējumu piedzīvoja arī Kaspara Daugaviņa pārstāvētais Bostonas "Bruins", kas otrdien ar 2:5 (1:1, 0:2, 2:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers". Arī Daugaviņš šai spēlei netika pieteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!