Foto: Publicitātes attēli

"Kurbada" hokejisti Latvijas virslīgas čempionāta fināla piektajā spēlē viesos ar 4|:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja "Mogo" un saglabāja intrigu sērijā, kurā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 ir pretinieki.

"Kurbads" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, arī šajā mačā neļaujot "Mogo" kļūt par Latvijas čempioniem.

Spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja "Mogo" hokejists Jānis Ozoliņš, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas. Astotajā minūtē Jānis Straupe ar negaidītu metienu pa vārtiem izlīdzināja rezultātu, bet septiņas minūtes vēlāk Edgars Brancis pēc cīņas vārtu priekšā panāca jau 2:1 viesu labā. Otrā perioda piektajā minūtē Rihards Remiņš izslidoja viens pret vienu "Mogo" vārtsargu Henriju Anču, panākdams jau divu vārtu pārsvaru.

Trešās trešdaļas sākumā Elvisa Želubovska mestā ripa pēc rikošeta atrada ceļu "Kurbada" vārtos, mājiniekiem pietuvojoties līdz vienu vārtu deficītam. Pamatlaika pēdējā minūtē "Mogo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un "Kurbada" kapteinis Toms Bluks iemeta ceturto ripu "Mogo" vārtos. Tiesa, ar to gan mačs nebeidzās, jo pusminūti pirms finālsvilpes laukuma saimnieki ieguva tiesības izpildīt "bullīti", ko realizēja Ozoliņš. Atlikušajās 30 sekundēs "Kurbads" noturēja savus vārtus neskartus un svinēja uzvaru ar 4:3.

Sērijas nākamais duelis notiks 3. aprīlī Ogrē.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē pirms nedēļas "Mogo" savā laukumā uzvarēja ar 3:1, otrajā cīņā apspēlēja pretiniekus pēcspēles metienu sērijā ar 3:2, bet trešajā mačā otrdien jau viesos vēlreiz svinēja panākumu ar 3:2. Savukārt trešdien "Kurbads" hokejistiem rezultatīvā cīņā izdevās savā laukumā tikt arī pie pirmās uzvaras - 7:4.

Pēc sērijas ceturtā mača pieredzējušais "Mogo" aizsargs Agris Saviels norādīja, ka komanda darīs visu, kas tās spēkos, lai sēriju noslēgtu jau šodien.

Savukārt par pretiniekus noniecinoša video publiskošanu sociālajā vietnē "Facebook", Latvijas Hokeja federācija (LHF) uz gadu ceturtdien diskvalificēja "Mogo" darbinieku Arvi Manovski, piemērojot komandai arī 500 eiro lielu naudas sodu, kas jānomaksā līdz šodienas piektajai spēlei.

Sods piemērots tāpēc, ka Manovska sociālā tīkla "Facebook" profilā, tika publicēts video, kurā nepatīkami epiteti veltīti Ogres "Kurbads" komandai, ar kuru "Mogo" cīnās Latvijas hokeja virslīgas finālsērijā. Šobrīd šis video gan vairs nav pieejams plašākai publikai.

Abas komandas šosezon spēlēja arī Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā dramatisku uzvaru pagarinājumā ar 3:2 svinēja "Mogo" hokejisti, otro gadu pēc kārtas izšķirošajā spēlē uzvarot tieši "Kurbadu".

"Kurbads" komanda Latvijas čempionāta finālā spēlē jau ceturto gadu pēc kārtas, taču visos trijos iepriekšējos gadījumos piedzīvoti zaudējumi. Savukārt "Mogo" pēc 2015.gadā izcīnītā čempiontitula pērn tika pie bronzas.

Ogrē bāzētās komandas Latvijas čempionāta finālos spēlējušas desmit reizes, bet allaž nācies samierināties ar sudrabu.

Zīmīgi, ka jau kopš 2011./2012. gada sezonas nevienai komandai pēc toreizējā Liepājas "Metalurga" nav izdevies izcīnīt titulus divus gadus pēc kārtas.

"Mogo" un "Kurbads" kā pamatturnīra divas labākās komandas uzreiz tika pusfinālā. Savukārt pusfinālā "Mogo" sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspēja pērnās sezonas čempioni "Liepāju", bet "Kurbads" ar tādu pašu rezultātu uzveica "Zemgale"/LLU hokejistus, kuri tika pie Latvijas čempionāta bronzas medaļām, jo pamatturnīrā bija augstāk par "Liepāju".

Pirms tam ceturtdaļfinālā regulārajā čempionātā trešajā vietā palikusī "Zemgale"/LLU ar 3-0 droši pārspēja Rīgas "Prizmu", bet "Liepāja", kura ieņēma ceturto vietu, ceturtdaļfinālā daudz sīvākā cīņā tikai ar 3-2 apspēlēja "Rīgu".

Ārpus izslēgšanas turnīra palika "Pārdaugavas" komanda, kas 30 regulārās sezonas spēlēs savāca tikai vienu punktu.

Ceturtdaļfināla un pusfināla cīņas noritēja līdz kādas komandas trīs uzvarām, savukārt fināls tiek aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem hokejā tika kronēti "Liepājas" hokejisti, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Kurbadu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!