Aizvadītajā nedēļas nogalē Rumbulā Igaunijas "Coolbet" hokeja līgas finālsēriju ar pirmajām divām spēlēm uzsāka HK "Kurbads" un Tallinas "Panter". Abas komandas uzvaras dalīja uz pusēm, un pēc divām spēlēm sērijā ir neizšķirts 1-1.

Abi klubi finālu sasniedza, pusfinālu aizvadot ar dažādu sniegumu. Ja "Kurbads" salīdzinoši viegli trīs spēlēs pārspēja "PSK Narva" hokejistus, tad "Panter" un aizvadītās sezonas čempionu Tartu "Valk 494" sērijā bija nepieciešami četri mači, no kuriem viens noslēdzās pagarinājumā.

"Kurbads" hokejisti regulārajā sezonā ar "Panter" hokejistiem tikās četras reizes, tiekot pie panākuma visos mačos. Fināla pirmajā spēlē "Kurbads" uzvarēja ar 4:2.

Pirmos vārtus spēlē guva Roberts Jekimovs, pirmās trešdaļas sākumā pārspējot viesu vārtsargu, bet perioda 8. minūtē "Panter" atbildēja ar gūtiem vārtiem. Otrā perioda vidū vadību pārņēma viesi, otro reizi pārspējot Arginto Milbergu, bet perioda noslēgumā pretuzbrukumā neizšķirtu panāca Toms Hartmanis. Spēles pēdējā nogrieznī laukuma saimnieki guva divus vārtus. Vispirms vārtu priekšā roku veiklību nodemonstrēja Jekimovs, bet 67 sekundes pirms pamatlaika beigām, raidot ripu tukšos vārtos, 4:2 panāca Juris Bērziņš.

Svētdien abas komandas aizvadīja finālsērijas otro spēli, šoreiz pie uzvaras pagarinājumā tiekot "Panter" hokejistiem – 4:3.

Pirmā trešdaļa noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrā perioda 7. minūtē Kaspars Saulietis lieliskai izspēlei lika punktu, panākot 1:0. Trešdaļas turpinājums mājiniekiem nebija sekmīgs. Vispirms "Panter" panāca izlīdzinājumu, bet mirkli vēlāk vairākumā jau izvirzījās vadībā ar 2:1. Pagāja dažas minūtes un viesi no Tallinas guva arī trešos vārtus.

Mača turpinājumā "Kurbads" izdevās noķert pretiniekus. Spēles 46. minūtē Andrejs Kostjuks rezultāta starpību samazināja, bet piecas minūtes pirms trešā perioda beigām ar negaidītu metienu viesu vārtsargu pārspēja Toms Hartmanis. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums, kurā abām komandām bija labas izdevības izraut uzvaru, bet to paveica "Panter", 19 sekundes pirms pagarinājuma beigām realizējot vairākumu.

Arginto Milbergs "Kurbads" vārtos atvairīja 28 pretinieku metienus, savukārt Vilems Henriks Koitmā tika galā ar 52 metieniem. Finālsērija pārcelsies uz Tallinu, kur abas komandas 8. un 9. aprīlī aizvadīs sērijas trešo un ceturto spēli.

"Šī bija smaga spēle, zinājām, ka nebūs viegli. Abas komandas spēlēja ātru un fizisku hokeju. Spēles laikā pamainījām taktiku, sākām spēlēt vienkāršāk, un tas deva rezultātu. Ja sezonas laikā bieži uzvari, pienāk brīdis, kad puišiem ir grūti noturēt sevi labā kondīcijā. Sākas visādas vaļības, kuras nedrīks pieļaut, savukārt es par to satraucos. Kopumā esam gandarīti, ka finālā pretī ir "Panter" komanda, jo ar viņiem ir interesantas spēles," pēc finālsērijas pirmās spēles sacīja "Kurbads" galvenais treneris Toms Bluks.

"Spēles pirmajās 20 minūtēs paši sev sagādājām problēmas, bet otrajā trešdaļā sākām spēlēt vienkāršāk, pieturējām ripu un ilgāk bijām uzbrukuma zonā. Esmu apmierināts tikai ar dažu spēlētāju sniegumu, jo citi nospēlēja ne pārāk veiksmīgi. Mums daži hokejisti ir tikai 17 gadus veci, kuriem šī ir pirmā pieredze šādā finālā. Ar "Kurbads" komandu mums vienmēr ir laba līmeņa spēles," izteicās "Panter" kluba galvenais treneris Marts Ērme.

"Šobrīd ir patīkams satraukums. Iepriekšējo reizi finālā spēlēju, kad pārstāvēju "Mogo/LSPA", un, starpcitu, tieši "Kurbads" hallē arī pacēlu kausu. Jebkurā līgā visi vēlas izcīnīt kausu, un tās ir īpašas spēles. Katrs ir veltījis laiku, lai līdz finālam nonāktu. Es sen neesmu izjutis šādu atmosfēru, ir ļoti patīkami spēlēt pie pilnām tribīnēm. Pret "Panter" sezonas laikā man nesanāca spēlēt. Es cenšos palīdzēt arī treneriem, savu pieredzi nododot jaunajiem hokejistiem. Man patīk mūsu maiņas sniegums, taču play-off hokejs ir tāds – ja maiņas partneriem spēle nesanāk, tad ar savu degsmi varu palīdzēt citiem. Es šodien spēlēju vairāk fizisku hokeju, tādā veidā atbrīvojot rokas komandas biedriem. Izslēgšanas spēlēs jāparāda raksturs. Mums ir ierasts, ka ģērbtuvē pēc katras spēles dodam balvu labākajam hokejistam, bet es ieteicu puišiem, ka finālā esam kā vienota komanda, un nav nepieciešams kādu īpaši izcelt," uzsvēra "Kurbads" uzbrucējs Kaspars Saulietis.

"Pagāja nedaudz laiks, kamēr ieskrējāmies. Varēja just, ka nebijām ilgāku laiku spēlējuši. Abas komandas aizvadīja līdzīgu spēli, tādu, kādu finālā var sagaidīt no hokejistiem. Uzskatu, ka parādījām labu hokeju," piebilda "Kurbads" kapteinis Toms Hartmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!