Foto: F64
Latvijas "Optibet" hokeja virslīgas (OHL) vicečempione "Kurbads" ceturtdien svinēja graujošu uzvaru regulārā čempionāta spēlē.

"Kurbads" savā laukumā ar 9:0 (1:0, 4:0, 4:0) guva virsroku pār Hokeja skolu "Rīga".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Juris Štāls un Dāvis Straupe, kuram arī viena rezultatīva piespēle, bet pa reizei izcēlās Toms Bluks, Jānis Sprukts, Jānis Straupe, Mārcis Zembergs un Lauris Rancevs.

"Kurbada" vārtsargs Denijs Romanovskis atvairīja visus jeb 21 pretinieka mesto ripu.

Ar 26 punktiem 13 spēlēs pirmo vietu ieņem "Kurbads", tālāk ar 23 punktiem 16 mačos seko "Liepāja", bet labāko trijnieku ar 20 punktiem 12 dueļos noslēdz "Olimp". "Mogo" 13 spēlēs iekrājuši 17 punktus, bet "Zemgale"/LLU, aizvadot par divām spēlēm vairāk, tikuši pie 16 punktiem. Tikmēr 15 spēlēs Daugavpils "Dinaburga" izcīnījusi desmit punktus, part četriem mazāk ir "Rīgai", kas nospēlējusi 14 mačus, bet "Prizma"/IHS iekrājusi trīs punktus.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!