Divus zaudējumus pēc kārtas sestdien un svētdien Igaunijas "Coolbet" hokeja līgā piedzīvoja HK "Kurbads", kas savā laukumā atzina Kohtla-Jarves "Everest" pārākumu. Divi zaudētie mači Latvijas vienību tabulā novirzīja uz trešo vietu, informēja komanda.

Sestdien tabulas piektajā vietā esošajai "Everest" vienībai "Kurbads" piekāpās ar rezultātu 2:6. Pirmajā trešdaļā rezultāts netika atklāts, bet otrā perioda vidū viesi izvirzījās vadībā. Pagāja nedaudz vairāk par divām minūtēm un "Everest" dubultoja pārsvaru – 2:0. Mājinieki aktivizējās un trešdaļas izskaņā pieredzējušais aizsargs Hārdijs Parādnieks guva pirmos vārtus laukuma saimniekiem.

Mača trešā perioda trešajā minūtē "Kurbads" pēc Mārča Zemberga precīza metiena panāca neizšķirtu, taču šie bija pēdējie mājinieku vārti spēlē. Turpinājumā viesi atbildēja ar četriem precīziem metieniem, svinot uzvaru ar 6:2. Jāatzīmē, ka aizvadītajā mačā "Kurbads" komandu vairākkārt glāba 18 gadus vecais vārtsargs Arginto Milbergs. Par spēles labāko spēlētāju "Kurbads" vienībā tika atzīts Hārdijs Parādnieks.

Dienu vēlāk abas komandas "Kurbads" ledus hallē tikās atkārtoti un arī šoreiz pie panākuma tika "Everest" hokejisti, svinot uzvaru ar 6:4. "Kurbads" rezervē atstāja Arginto Milbergu, bet viņa vietu vārtos ieņēma Markuss Brants, kurš tika atzīts par spēles labāko dalībnieku "Kurbads" rindās.

Laukuma saimnieki spēli sāka aktīvāk nekā dienu iepriekš un jau 3. minūtē Alberts Gustavs Moruzs atklāja rezultātu. Ilgi nebija jāgaida līdz otrajiem vārtiem – 9. minūtē Toms Hartmanis panāca 2:0, bet Igaunijas klubs septiņu minūšu laikā ne tikai panāca neizšķirtu, bet izvirzījās arī vadībā ar 3:2.

Otrā perioda izskaņā Juris Bērziņš "Kurbads" sastāvā panāca 3:3, taču viesi 20 sekundes pirms trešdaļas beigām guva ceturtos vārtus un atjaunoja vadību. Pēdējā trešdaļā viesi panāca jau 5:3, "Kurbads" 51. minūtē pēc Jāņa Puriņa metiena rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, tomēr galavārds piederēja "Everest" klubam, kas 33 sekundes līdz trešdaļas beigām guva sestos vārtus, uzvarot visā spēlē ar 6:4.

Turnīra tabulā "Kurbads" ar 12 punktiem deviņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet līderi ar 16 punktiem desmit mačos ir Tartu "Valk 494".

Nākamās divas spēles "Kurbads" aizvadīs arī savā laukumā, kad 11. un 12. decembrī uzņems citu Kohtla-Jarves komandu "Sputnik".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!