Foto: LETA
Ogres "Kurbads" otrdien uzvarēja valsts čempioni "Mogo" no Rīgas un izvirzījās vadībā Latvijas čempionāta pusfināla sērijā, savukārt otrā duelī "Prizma" pieveica regulārā čempionāta uzvarētāju "Liepāju", tiekot pie pirmā panākuma trīs aizvadītos mačos.

Pērnās sezonas finālistu duelī " Kurbads" sīvā cīņā savā laukumā uzvarēja ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0), bet sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1. Tikmēr "Prizma" savās mājās liepājniekus pārspēja ar 5:3 (1:1, 2:0, 2:2), taču sērijā joprojām ir iedzinējos ar 1-2.

Ogrē notikušajā cīņā uzvaras vārtus "Kurbada" labā spēles 47.minūtē skaitliskajā vairākumā guva Gatis Gricinskis. Līdz tam abas komandas pa reizei bija vadībā, taču pārsvaru nespēja saglabāt. "Kurabada" labā vārtus iemeta arī Artūrs Mickevičs un Toms Hartmanis, bet "Mogo" rindās abas reizes izcēlās Rustams Begovs.

Sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām ceturtais mačs trešdien atkal notiks Ogrē. Kā zināms, sērijas pirmajā spēlē ar 5:1 uzvarēja "Mogo", bet otrā mačā "Kurbads" revanšējās ar 7:4.

Savukārt Rīgā aizvadītajā cīņā "Prizma" vispirms nokļuva zaudētājos, taču pēc tam guva trīs vārtus pēc kārtas un otrā perioda izskaņā panāca 3:1. Pēdējā trešdaļā "Liepājas" hokejisti divas reizes rezultātu spēja samazināt līdz minimumam, tomēr izglābties nespēja, jo beigās laukuma saimnieki piekto ripu iemeta tukšos pretinieku vārtos.

Uzvarētājiem Eduards Hugo Jansons guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet pa reizei precīzi bija Aleksandrs Baburins, Vladislavs Balakuns un Vladislavs Dudins, kamēr pieredzējušais aizsargs Jānis Lukaševskis trīs reizes asistēja partneriem. Savukārt "Liepājas" komandā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Bruno Zabis, kam arī viena piespēle, bet reizi izcēlās Kristers Freibergs.

Ceturtais mačs sērijā trešdien atkal notiks "Prizmas" laukumā. Jau ziņots, ka pirmajos divos mačos Liepājā mājinieki uzvarēja ar 7:5 un 7:1.

Iepriekšējā sezonā čempionātā triumfēja "Mogo" hokejisti, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot " Kurbada" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!