Foto: DELFI
Zaudējumus Latvijas hokeja čempionāta spēlēs trešdien piedzīvoja "Kurbads" un "Dinamo Juniors" komandas.

Visnegaidītākais rezultāts tika fiksēts mačā starp "Kurbads" un "Ozolnieki"/"Monarch", kurā "Kurbads" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 6:7 (4:2, 0:4, 2:0, 0:1).

Jau līdz spēles trešajai minūtei Renārs Undelis un Nikolajs Jerofejevs panāca 2:0 "Kurbads" labā, tomēr vēlāk Aleksandrs Kerčs juniors un Elviss Želubovskis atjaunoja neizšķirtu. Līdz pirmās trešdaļas beigām Undelis un Ēriks Bisenieks gan atjaunoja mājiniekiem divu vārtu pārsvaru, taču uz to "Ozolnieki"/"Monarch" otrajā trešdaļā atbildēja ar četriem bezatbildes vārtiem - izcēlās Kristiāns Drelings, Sergejs Durdins, Elviss Želubovskis un Kerčs.

Trešās trešdaļas vidū vienus vārtus "Kurbads" komandai atguva Henrijs Uzraugs, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām dramatisku neizšķirtu izrāva Undelis, kurš tādējādi tika pie "hat-trick". Pēcāk sekojušajā pēcspēles metienu sērijā ar 1:0 pārāki bija viesi, vienīgos vārtus gūstot Kerčam.

Tikmēr "Dinamo Juniors" hokejisti savā laukumā bija spiesti zaudēt punktus pret "Rīga"/"Prizma" komandu, piedzīvojot zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 (2:2, 0:0, 1:1, 0:1).

Pirmajā trešdaļā Sergejs Teluškins un Ralfs Melders viesiem deva vadību ar 2:0, tomēr līdz trešdaļas beigām Toms Bernhards un Artūrs Ševčenko atjaunoja neizšķirtu. Trešās trešdaļas piektajā minūtē Elvis Veldze vēlreiz vadībā izvirzīja "Rīga"/"Prizma" komandu, iekams Ševčenko ar saviem otrajiem gūtajiem vārtiem divas minūtes vēlāk vēlreiz nepanāca līdzsvaru.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā vienīgos vārtus guva "Rīga"/"Prizma" uzbrucējs Viktors Lobačevs.

"Dinamo Juniors" komandai, kā jau ierasts, šajā mačā palīdzēja Rīgas "Dinamo" hokejisti Māris Jučers, Mārtiņš Porejs un Māris Bičevskis.

Citā spēlē trešdien kārtējo zaudējumu piedzīvoja "Daugavpils" komanda, kas ar 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) savā laukumā piekāpās "Zemgale"/LLU hokejistiem.

Pēc pirmās trešdaļas, pateicoties Jevgeņija Moisejeva gūtajiem vārtiem, vadībā ar 1:0 atradās laukuma saimnieki, tomēr otrajā un trešajā trešdaļā viesi katrā no tām guva pa diviem vārtiem - izcēlās Miks Komuls, Viesturs Cimermanis, Artūrs Batraks un Rihards Remiņš.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā pēc sešām kārtām līderi ar 13 punktiem ir "Kurbads", "Zemgale"/LLU ir otrie ar 12 punktiem, "Rīga"/"Prizma" kontā ir 11 punkti, bet vēl par punktu atpaliek "Dinamo Juniors". "Ozolnieki"/"Monarch" ir piektie ar septiņiem punktiem, bet "Daugavpils" pie punktiem pagaidām nav tikusi.

Šīs sezonas Latvijas čempionātā piedalās sešas komandas, kuras sešos apļos regulārajā čempionātā līdz februāra beigām aizvadīs pa 30 spēlēm katra. Turnīra divas labākās komandas automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet 3.-6.vietas ieguvēji tiksies divās ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām. Arī pusfinālā cīņa ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālsērijā uzvarētāja noskaidrošanai būs jāizcīna četri panākumi.

Latvijas čempionāta finālsērijas spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta otrajā pusē.

HS Rīga/Prizma izbraukumā ar 5:2 (2:0, 3:0, 0:2) izcīna uzvaru pār Daugavpils hokeja komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!