Foto: F64

Pagājušās sezonas Latvijas čempione "Kurbads" un "Zemgale"/LLU "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačos sestdien pārspēja kopvērtējuma līderes "Liepāja/Opibet" un "Mogo".

Kopvērtējuma pašlaik vien ceturtajā vietā esošā "Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:2, 1:0, 2:0) pārspēja "Liepāja/Optibet".

Komandas pirmajā periodā guva četrus vārtus. Vispirms sestajā minūtē liepājnieks Valters Freijs izvirzīja vadībā viesus, bet pēc nepilnas minūtes Jānis Sprukts panāca izlīdzinājumu. Piecas minūtes pirms perioda beigām no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" nosūtītais uzbrucējs Georgs Golovkovs vēlreiz izvirzīja vadībā Liepājas vienību, bet trešdaļas pēdējā minūtē Aleksandrs Galkins panāca 2:2.

Otrajā trešdaļā mājiniekiem vārtus guva Mārtiņš Porejs, bet trešajā periodā ar precīziem metieniem atzīmējās Gatis Gricinskis un Jānis Straupe, nodrošinādami "Kurbadam" uzvaru.

Tikmēr kopvērtējuma trešās vietas īpašniece "Zemgale"/LLU savā laukumā uzvarēja "Mogo" rezultātu 3:1 (2:0, 0:0, 1:1).

Jelgavnieki pirmo periodu, pateicoties Emīla Potāpova un Kristapa Millera vārtu guvumiem, uzvarēja ar 2:0. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "Mogo" hokejists Juris Ziemiņš vienus vārtus atguva, bet pusminūti pirms finālsvilpes Lauris Rancevs ieraidīja ripu tukšos viesu vārtos.

Vēl sestdien pastarīšu duelī "Rīga" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0, 0:0) pagarinājumā pārspēja "Prizmas" vienību.

Uzvarētājiem abus vārtus pamatlaikā guva Rūdolfs Builis, bet uzvaru nodrošināja Sergeja Piskunova precīzais metiens pagarinājuma piektajā minūtē. "Prizma" komandas rindās ar gūtiem vārtiem atzīmējās Aleksandrs Baburins un Kristaps Riekstiņš.

Virslīgas kopvērtējumā "Mogo" un "Liepāja/Optibet" komandām ir pa 32 punktiem attiecīgi 15 un 16 spēlēs, bet trešajā vietā ar 28 punktiem 16 dueļos ir "Zemgale"/LLU vienība, kas par trim punktiem apsteidz pagaidām vien 14 mačus nospēlējušo "Kurbadu".

Vēl "Rīgai" ir 15 punkti, bet "Prizma" savākusi sešu punktus.

Turnīra 17. kārtas spēles notiks nākamajā trešdienā, kad centrālajā mačā "Liepāja/Optibet" hokejisti uzņems "Zemgale"/LLU.

Šosezon Latvijas totalizatoru kompānija "Optibet" kļuvusi par hokeja virslīgas ģenerālsponsoru. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā vairs nespēlē "Pārdaugava".

Katra komanda kopumā aizvadīs 30 spēles regulārajā čempionātā, izslēgšanas turnīrā iekļūstot četrām labākajām vienībām, kas pusfinālā un finālā spēkosies līdz četrām uzvarām. Savukārt pēdējās divas komandas izspēlēs vēl vienu turnīru ar pirmās līgas pirmajām divām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!