Latvijas hokeja čempionāta spēlē sestdien pērnās sezonas finālistu duelī "Kurbads" ar 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) pieveica čempionus "Rīga/ Prizma".

Pirmos vārtus spēles 34.minūtē guva Aleksandrs Macijevckis, izvirzot vadībā "Kurbads" komandu. Trešā perioda pirmajā daļā Jurijs Kļujevskis un Renārs Undelis panāca jau 3:0, tad vienus vārtus atguva Mihails Kokļins, bet ceturtos vārtus "Kurbadam" guva Edgars Adamovičs.

Pēc šīs uzvaras "Kurbads" ar 31 punktu kļuvuši par Latvijas čempionāta līderi, bet viens punkts mazāk ir "Liepājai". "Rīga/Prizma" gan šajā sezonā 11 spēlēs tikusi tikai pie 19 punktiem.

Citā mačā "Mogo" izbraukumā ar 5:0 uzvarēja Jūrmalas HASC hokejistus. Pirmās trešdaļas vidū "Mogo" uzbrucējs Aleksandrs Kerčs pārspēja jūrmalnieku vārtsargu Guntaru Reisu un izvirzīja savu komandu vadībā. Līdz pat otrā perioda beigām rezultāts vairāk nemainījās – droši vārtus sargāja gan Reiss, gan "Mogo" vārtu vīrs Renārs Kazanovs.

Pēdējā trešdaļā "Mogo" tomēr salauza jūrmalnieku pretestību un Valerijs Fiļimonovs, Dmitrijs Šancovojs, Sergejs Durdins un Nikolajs Jerofejevs vēl četras reizes iemeta ripas Reisa vārtos, un "Mogo" izcīnīja uzvaru ar 5:0.

Tas bija rīdzinieku 8 panākums 12 Latvijas čempionāta spēlēs, un ļāva HK "Mogo" ar 24 izcīnītajiem punktiem nostiprināties turnīra tabulas 3.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!