Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Kurbads" piektdien vāji iesāka spēli un Lionā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas pirmajā cīņā ar 2:6 (0:3, 2:1, 0:2) piekāpās Baltkrievijas komandai "Gomeļ".

Trešā posma D grupas mačā Latvijas komandas labā vārtus guva Toms Bluks un Edgars Homjakovs.

"Kurbads" ļoti neveiksmīgi sāka šo spēli, jo nedaudz vairāk nekā 15 minūšu laikā zaudēja trīs vārtus un nonāca iedzinējos ar 0:3. Tiesa, 26.minūtē Bluks vairākumā vienus vārtus atguva, bet Homjakovs 33.minūtē mazākumā pamanījās rezultāta starpību līdz minimumam.

"Gomeļ" komandu gan "Kurbadam" panākt neizdevās, turklāt jau 35.minūtē Baltkrievijas klubs atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet 47.minūtē rezultāts kļuva 5:2.

Pēdējās minūtēs laukumā bija vērojams aktīvs hokejs, Latvijas čempioniem cenšoties atspēlēties, bet tā vietā pašā pēdējā sekundē nācās saņemt ripu savos vārtos pēc "Gomeļ" hokejista Jevgēņija Huzejeva izgājiena.

Otrā šīs apakšgrupas mačā plkst.21.30 pēc Latvijas laika mājiniece Lionas "Lions", ko pārstāv Latvijas uzbrucēji Martins Lavrovs un Artūrs Mickevičs, tiksies ar Kazahstānas vienību Kokšetau "Arlan".

Sestdien "Kurbads" spēkosies ar "Arlan" komandu, bet svētdien tiksies ar "Lions" vienību.

Finālposmā iekļūs divas labākās D grupas komandas.

Tikmēr trešā posma E grupā cīnīsies Lielbritānijas komanda Belfāstas "Giants", Polijas klubs Katovices GKS, horvātu vienība Zagrebas "Medveščak", kā arī Imanta Ļeščova un Oļega Šišļaņņikovs pārstāvētā Itālijas komanda "Ritten Sport", kas cīnās Alpu hokeja līgā. E grupas cīņas šonedēļ notiek Belfāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!