Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles stils ir mainījies un "policistu", kuri vienmēr steidza aizstāvēt savus komandas biedrus vai pārmācīt pretinieku komandas kaušļus, loma vairs nav tik liela, kā tas bija astoņdesmitajos vai deviņdesmitajos gados. Tomēr vairāki šīs lomas spēlētāji ir iegājuši NHL vēsturē.

"Policistiem" NHL komandās bija ļoti skaidra loma – ja komandas vadošais spēlētājs tiek savainots, izmantojot netīru spēka paņēmienu, sitienā ar nūju vai tamlīdzīgi, viņš ir atbildīgs par to, lai vaininieks saņemtu mācību.

Visu laiku labākais hokejists Veins Greckis NHL laukumā bija viegli ievainojams, viņa augums bija 183 centimetri un svars ap 84 kilogramiem, taču Edmontonas "Oilers" sastāvā viņu aizsargāja Deivs Semenko un Mārtijs Maksorlijs, ar kuriem saķerties gribēja reti kurš.

Kad "Oilers" pieņēma lēmumu aizmainīt Grecki, viņš pats pieprasīja, lai darījumā tiek iekļauts un uz Losandželosas "Kings" ar viņu dodas arī Maksorlijs. Greckis zināja, ka bez sava "policista" viņam varētu klāties diezgan grūti.

Tāpat arī Detroitas "Red Wings" zvaigznei Stīvam Aizermanam ilgus gadus blakus bija Bobs Proberts un Džoijs Kousurs, bet Toronto "Maple Leafs" līderi Matsu Sundinu aizstāvēja Tajs Domi. Astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados teju katrai NHL zvaigznei komandā bija kāds "policists".

Arī latvietis Raitis Ivanāns Losandželosas "Kings" sastāvā laika posmā no 2007. līdz 2010. gadam bija viens no tiem, kas rūpējās par komandas līderiem Anži Kopitaru, Aleksandru Frolovu un Dastinu Braunu.

Portāls "Delfi" piedāvā savu vērtējumu par labākajiem policistiem NHL vēsturē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!