Foto: DELFI
Sestdien Jaun'gada pirmajā dienā paredzēto tradicionālo Nacionālās hokeja līgas (NHL) "Winter Classic" spēli var izjaukt laika apstākļi, ziņo Ziemeļamerikas masu mediji.

Sestdien Pitsburgā paredzētajā "Winter Classic" spēlē "Penguins" uzņems Vašingtonas "Capitals". Pirms mača masu medijos ir arī liela ažiotāža, jo tā jau interesantajā cīņā laukumā vēl tiksies divas NHL lielākās zvaigznes – Sidnijs Krosbijs un Aleksandrs Ovečkins.

Tomēr līdzjutēju "saldo ēdienu" var izjaukt laika apstākļi – tiek prognozēts, ka sestdien Pitsburgā būšot stiprs lietus un gaisa temperatūra virs +10 grādiem pēc Celsija. Kā norādījis NHL pārstāvis Dans Kregs, siltie laika apstākļi nav lielākais šķērslis, jo ledus kvalitāti arī siltos laika apstākļos nodrošina speciālas saldējamās iekārtas. Lielākās raizes sagādājot lietus, jo viegla lietus gadījumā tas uzreiz sasals uz ledus un virsma kļūs nelīdzena, kas ir bīstami hokejistiem.

Spēles sākums paredzēts pulksten 13 pēc vietējā laika, taču, ja laika prognoze būs labvēlīga, tad sākums varētu tikt pārcelts uz vēlāku laiku. Laika prognoze svētdienai ir daudz labvēlīgāka, tomēr NHL nevēlas mainīt datumu, jo svētdien Ziemeļamerikā liela uzmanība būs pievērsta amerikāņu futbolam, un NHL negrib konkurēt ar citiem lieliem sporta pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!